Lectură de 4 minute

18 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Băneasca Shopping City continuă campania „Școala fără pauză”, prin care susține copiii din mediile defavorizate. Clienții centrului comercial pot dona haine și rechizite

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Băneasa Shopping City continuă de sărbători campania “Școala fără pauză”  începută în luna iunie, alături de Asociația Banca de Bine. Centrul comercial a amenajat un spațiu dedicat de colectare a donațiilor în care clienții pot aduce rechizite, îmbrăcăminte și echipamente electronice special pentru copiii din familiile din zonele rurale în care rata abandonului școlar este în continuare foarte mare. Mai mult, până pe 15 decembrie, centrul comercial donează rechizite și îmbrăcăminte pentru fiecare bon de cumpărături pe care clienții îl vor încărca pe website-ul www.baneasa.ro, indiferent de valoarea acestuia.

Educația este unul din cei mai importanți factori în dezvoltarea societății pentru că accesul la cunoaștere formează gândirea noilor generații, influențează calitatea vieții și nivelul de trai, însă realitatea arată că mulți dintre copiii care ar trebui să urmeze școala nu beneficiază de acest drept.

Acest lucru se datorează faptului că, pentru familiile cu o situație socio-economică precară, lipsurile materiale reprezintă un impediment major, preocuparea principală fiind în primul rând asigurarea nevoilor de bază.

Hainele, încălțămintea, cărțile, caietele sau alte rechizite pentru cei mici sunt obținute cu mari eforturi, iar accesul la internet și echipamentele tehnologice necesare învățământului la distanță reprezintă un nivel costisitor pe care multe astfel de familii nu și-l permit.

Retail jobs

În aceste condiții și mai ales în mediul rural, mulți copii trăiesc cu nesiguranța că într-o zi nu vor mai fi elevi, că vor fi nevoiți să renunțe la școală pentru că nu au condițiile necesare, deși își doresc să învețe.

Peste 13.000 de kilograme de rechizite și haine donate

„Școala fără pauză” este o inițiativă alături de Asociația Banca de bine lansată în iunie 2021 care a apărut din nevoia de a lupta împotriva abandonului școlar în comunitățile rurale defavorizate din județele Ialomița, Giurgiu, Prahova, Suceava și Teleorman.

Până în prezent, peste 1.000 de donatori s-au implicat prin donații de rechizite (peste 3.000 de kilograme), îmbrăcăminte (peste 10.000 de kilograme) și echipamente electronice (peste 300 de bucăți).

“Ne aflăm în perioada din an în care a dărui bucurie și a ajuta înseamnă mai mult decât orice. Știm cât de mult contează acum pentru copiii din familiile sărace să le fim aproape prin donații de haine și rechizite de care au nevoie pentru a-și continua școala, de aceea mergem mai departe în misiunea noastră prin campania „Școala fără pauză”.

Citeste si:
Cinci sfaturi prin care putem economisi bani la cumpărături
Cinci sfaturi prin care putem economisi bani la cumpărături

Îi invităm pe toți clienții noștri să se alăture, să intre în spiritul sărbătorilor și să ducă mai departe bucuria de a dărui. Noi, Băneasa Shopping City, vom transforma fiecare bon de cumpărături în donații speciale pentru copii, ca să îi susținem permanent să meargă la școală ”, spune Răzvan Marcu, CCO Băneasa Shopping City.

Centru de donații la Băneasa Shopping City

La centrul de donații „Școala fără pauză” amplasat în parcarea exterioară Băneasa Shopping City sunt colectate rechizite, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și echipamente electronice - noi sau uzate - potrivite copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani. Până pe 19 decembrie, oricine poate merge să doneze, de joi până duminică, între orele 10:00 și 20:00.

„Nevoile identificate în comunitățile din județele Ialomița, Giurgiu, Prahova, Suceava și Teleorman și dorința pe care am văzut-o în ochii copiilor merită fiecare efort și gest venit din partea tuturor și ne alimentează cu energie și dorința de a continua această campanie. Abandonul școlar crește alarmant în România, fiind de cinci ori mai mare la copiii de la sat faţă de cei de la oraş.

Pentru copiii din mediul rural primii ani de școală sunt maratonul spre supraviețuire, preocuparea principală fiind în primul rând asigurarea nevoilor de bază. Însă situația depășește pragul material, cel mai sensibil fiind cel psihologic. Așteptările celor din jur sunt scăzute, iar educația poate fi singurul lor motor de încurajare. Ajutorul primit va permite copiilor să își continue școala, iar aceasta este dovada că noi putem fi șansa lor pentru un viitor mai bun”, a completat Violeta Bîltac, Președinte al Asociației Banca de Bine.

Până pe 24 decembrie, vizitatorii sunt așteptați să se bucure de serviciile gratuite de împachetare, „X-Mas wrapping” și livrare a cadourilor, „X-Mas Xpress”, în cadrul Băneasa Shopping City. Mai mult, aceștia vor avea posibilitatea de a-și personaliza, alături de artiști locali, seturi de globuri pentru bradul de Crăciun.

Băneasa Shopping City este un centru comercial care conține un mix de branduri și o varietate de restaurante și cafenele.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Băneasca Shopping City continuă campania „Școala fără pauză”, prin care susține copiii din mediile defavorizate. Clienții centrului comercial pot dona haine și rechizite