Lectură de 2 minute

27 Mai 2019 - Știri și Noutăți

AVON si Natura & Co fuzioneaza

Abonează-te pe  

Natura & Co (B3: NATU3) anunta fuziunea cu Avon Products, Inc. (NYSE: AVP) prin tranzactionarea intregului volum de actiuni si creeaza astfel cea de-a patra cea mai mare companie de cosmetice din lume.

Asocierea pune bazele unei companii globale in domeniul frumusetii si atingerea unor noi standarde de inovatie la nivelul portofoliului de produse. Compania isi va mentine pozitia de top pe piata de vanzari directe cu ajutorul unei echipe de peste 6,3 milioane de Consultanti si Reprezentanti Avon si Natura, un numar de 3.200 de magazine la nivel global, precum si o prezenta digitala extinsa.

Puternic unit prin brandurile iconice, pasiunea comuna pentru vanzarile directe si resursele omnichannel, grupul extins isi va pune produsele la dispozitia a peste 200 de milioane de consumatori din intreaga lume, oricand, oriunde, in fiecare zi. Prin includerea marcii AVON intr-un portofoliu care include deja Natura, The Body Shop si Aesop, Natura & Co isi va spori capacitatea de a raspunde diferitelor profiluri de consumatori si canale de distributie si de a se extinde in noi zone geografice.

Avon este un brand iconic cu o mostenire de peste 130 de ani si cu o prezenta de top pe piata globala de vanzari directe. Brandurile sale puternice acopera categorii-cheie din piata beauty (Anew, Mission, Today, mark.) si asigura o pozitie competitiva pe pietele pe care Avon activeaza.
Jan Zijderveld, CEO+ul Avon, a declarat: "Aceasta fuziune este inceputul unui nou capitol de succes in istoria de 130 de ani a companiei. Este unul dintre pilonii strategiei noastre „Open Up Avon” si credem ca ne va permite sa ne acceleram in mod semnificativ cresterea si sa ne extindem in continuare in mediul online. In ultimul an, am inceput un proces de transformare pentru a consolida competitivitatea companiei, reinnoind accentul pus pe Ea, Reprezentantul nostru, simplificand operatiunile noastre si modernizand, digitalizand marca noastra. Impreuna cu Natura, vom avea acces sporit la inovatie si la un portofoliu de produse, la platforme digitale mai puternice, precum si date si instrumente imbunatatite pentru Reprezentanti, care sa stimuleze cresterea economica si sa sporeasca valoarea pentru actionari. Mai mult, cu sprijinul Natura, vom continua sa investim in tehnologii de varf pentru a spori capacitatile noastre digitale si productivitatea Reprezentantilor nostri. Grupul nou creat ne va permite sa ne deservim mai bine milioanele de Reprezentanti, impulsionand prezenta internationala AVON cu acelasi angajament ferm de a imbunatati experienta si castigurile femeilor.
Rezultatul fuziunii dintre Natura, Aesop si The Body Shop, marca corporativa Natura & Co consolideaza crearea unei companii de produse de frumusete globala, cu un portofoliu mai mare de branduri, cu desfasurare pe mai multe canale, motivata de rezultate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  AVON si Natura & Co fuzioneaza