Lectură de un minut

17 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Averea celor mai bogați 10 oameni din lume s-a dublat în doi ani de pandemie, iar veniturile a 99% din populația lumii au scăzut

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Cei mai bogați zece oameni ai planetei și-au dublat averile de la 700 de miliarde de dolari la 1.500 de miliarde de dolari, cu o rată de 1,3 miliarde pe zi, în timpul celor doi ani de pandemie, în care veniturile a 99% din populația lumii au scăzut, iar peste 160 de milioane de oameni au ajuns în sărăcie, potrivit raportului publicat de Oxfam.

„Dacă acești oameni ar pierde 99,999% din averea lor mâine, tot ar fi mai bogați decât 99% din oamenii de pe această planetă. Acum, ei sunt de șase ori mai bogați decât cei mai săraci 3,1 miliarde de oameni”, a declarat Gabriela Bucher, directoarea Oxfam.

Averea miliardarilor a crescut de la debutul pandemiei mai mult decât în ultimii 14 ani.

Cei mai bogați oameni din lume sunt: Jeff Bezos (Amazon), Elon Musk (Tesla, SpaceX), Bernard Arnault (Louis Vuitton, Sephora), Bill Gates (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook), investitorul Warren Buffet, Larry Ellison (Oracle), Larry Page (Alphabet), Sergey Brin (Alphabet), Mukesh Ambani (Reliance Industries), Amancio Ortega (Inditex) și Francoise Betterncourt Meyes (L’Oreal), potrivit indexului realizat de Forbes.

Sursa foto: Shutterstock

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Averea celor mai bogați 10 oameni din lume s-a dublat în doi ani de pandemie, iar veniturile a 99% din populația lumii au scăzut