Lectură de 4 minute

13 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Autobiografia mamei lui Elon Musk, cel mai bogat om din lume, în topul bestsellerurilor editurii Act și Politon în 2021

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

„O femeie își face un plan”, autobiografia mamei lui Elon Musk, se află în topul celor mai bine vândute titluri din portofoliul editurii Act și Politon, în 2021. Versiunea în limba română a cărții semnate de Maye Musk a fost lansată pe piață anul trecut.

Cele mai căutate cărți din portofoliul editurii, în 2021, au fost cele din segmentele dezvoltare personală și business / antreprenoriat, potrivit reprezentanților Act și Politon.

„Am ales să publicăm traducerea autobiografiei lui Maye Musk pentru că are o poveste fascinantă de viață și cred că e păcat să fie cunoscută de cititorii români doar ca mama lui Elon Musk. Nutriționist, topmodel, vorbitor motivațional și pe teme de wellness și antreprenor, Maye Musk are o carieră de succes la 73 de ani și călătorește în toată lumea pentru a-și onora obligațiile profesionale.

Dincolo de succesul ei în carieră și de istorisirile legate de copilăria celebrului ei fiu, cred că această carte a fost atât de bine primită pe piața locală datorită mesajului pe care-l transmite, într-o perioadă dificilă pentru noi toți. Este vorba despre depășirea greutăților printr-un plan de viață riguros, care te ajută să-ți regăsești încrederea de sine, și prin curajul de a face schimbări.

În cazul lui Maye Musk, greutățile au constat într-un mariaj abuziv, în faptul că a devenit mamă singură la 31 de ani sau că a avut o perioadă de supraponderabilitate, care i-a pus în pericol cariera de model. Cred că în aceste vremuri puternic marcate de pandemie cu toții simțim, la un moment dat, că ne pierdem motivația, așadar o carte ca a lui Maye Musk este gura de aer și de speranță de care aveam nevoie”, spune Adrian Hoțoiu, fondator al editurii Act și Politon.

Cariera lui Maye Musk, mama lui Elon Musk

Maye Musk și-a început cariera în modeling la 15 ani, în Africa de Sud, iar la 69 de ani a devenit cel mai în vârstă model activ și a fost aleasă ca imagine a brandului de cosmetice Cover Girl. A pozat pentru mai multe publicații, precum „Time”, „Women's Day” și „Vogue” și este foarte activă pe rețelele de socializare, unde postează des sub hashtagul #ItsGreatToBe73.

Printre titlurile căutate de români se numără: „Supranatural: Cum pot oamenii obișnuiți să facă lucruri neobișnuite?” (Dr. Joe Dispenza); „Există o soluție spirituală pentru orice problemă. Reînvață să trăiești!” (Dr. Wayne W. Dyer), ,,Supermintea: Planul Bulletproof pentru activarea energiei cerebrale latente, ca să lucrezi mai inteligent și să gândești mai rapid în doar două săptămâni” (Dave Asprey), „Profit First” (Mike Michalowicz) și „Start în antreprenoriat’’ (Cristian Onețiu).

Dezvoltare personală și antreprenoriat, cele mai căutate domenii

„În cazul editurii Act și Politon, anul trecut a crescut segmentul de dezvoltare personală și business/ antreprenoriat. Cred că românii încearcă să facă față perioadei atipice și dificile generate de pandemie și să revină la o oarecare normalitate. La nivelul pieței de carte din România, care, din păcate, se află pe unul dintre ultimele locuri din Europa ca vânzări, s-a observat totuși o scădere de doar 7%, mult mai mică decât în alte țări de pe continent, unde s-a depășit 50%, potrivit unui studiu al Federației Editorilor Europeni. De asemenea, din punct de vedere al canalelor de achiziție, și în România a crescut ponderea online-ului“, explică Adrian Hoțoiu.

Citeste si:
Ion, DPH: Prețul unei cărți noi este mai mare cu minim 20% comparativ cu anul trecut
Ion, DPH: Prețul unei cărți noi este mai mare cu minim 20% comparativ cu anul trecut

Editura ACT și Politon a fost fondată în 2014 de către antreprenorul român Adrian Hoțoiu. Act și Politon își publică majoritatea titlurilor în patru formate: tipărit, audiobook, eBook și eAudio (MP3). Până în prezent, ACT și Politon a lansat pe piață peste 250 de titluri din domenii precum: dezvoltare personală, business, diete și sănătate, meditație, spiritualitate, alături de literatură. Editura are în portofoliu peste 200 de audiobook-uri. Printre autorii recunoscuți la nivel mondial, publicați de ACT și Politon, se numără: Anthony Robbins, Brian Tracy, James Altucher, Larry Winget, Dr. Wayne W. Dyer, Dr. Joe Dispenza, Tim Ferriss, Steve Harvey, Ryan Holiday, Robin Sharma, Ray Dalio etc. În 2020, Editura ACT și Politon a înregistrat o cifră de afaceri de 4.73 milioane lei, în creștere cu 63%, față de anul precedent.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Autobiografia mamei lui Elon Musk, cel mai bogat om din lume, în topul bestsellerurilor editurii Act și Politon în 2021