Lectură de 2 minute

19 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Auchan extinde parteneriatul cu Recommerce Group pentru vânzarea telefoanelor recondiționate, cu garanție

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Recommerce Group, companie care recondiționează smartphone-uri, a încheiat un parteneriat cu Auchan, pentru a vinde în 30 dintre hipermarketurile retailerului din România, aflate în București, Cluj, Craiova, Sibiu, Timișoara, Constanța, Brașov, Suceava, Bacău, Baia Mare, Deva, Galați, Oradea, Pitești, Satu Mare și Târgu Mureș.

Primul parteneriat pentru distribuția smartphone-urilor recondiționate a fost încheiat de Auchan în anul 2020 cu start-up-ul românesc, Fenix, specializat în recondiționarea smartphone-urilor și cofondat în 2020 de antreprenorii Grégoire Vigroux, Adrien Arnoux și Hector Destailleur.

„Sustenabilitatea mediului și a afacerilor este o problemă comună, care necesită un efort colectiv. Parteneriatul nostru strategic cu Auchan Retail România este esențial în acest sens și constituie o importantă oportunitate pentru Recommerce Group de a-și dezvolta afacerile în Europa de Est și de a crește piața dispozitivelor recondiționate din România. Smartphone-urile recondiționate de noi le oferă consumatorilor multe dintre avantajele telefoanelor noi. Obiectivul nostru este să câștigăm 2-3% din piața smartphone-urilor noi, iar capacitatea de distribuție Auchan este o modalitate optimă de a face ca dispozitivele noastre să ajungă la cât mai mulți consumatori din România”, a declarat Gregoire Vigroux, cofondator și senior advisor Recommerce Eastern Europe.

„Ne bucurăm că parteneriatul nostru pentru distribuția smartphone-urilor recondiționate trece acum la nivelul următor și suntem convinși că acesta va avea un impact semnificativ, atât în dezvoltarea pieței de profil, cât și în extinderea paletei de opțiuni pentru responsabilitate față de mediu, prin reutilizarea telefoanelor și prin implicarea consumatorilor de a contribui astfel activ la un viitor mai sustenabil”, a declarat Tiberiu Dănețiu, director marketing Auchan Retail România.

Recommerce Group foloseşte tehnologii brevetate şi inovatoare pentru răscumpărarea, repararea şi vânzarea dispozitivelor second-hand. Înființată în 2009, compania este prezentă în România din iulie 2021, când a achiziționat start-up-ul românesc Fenix.

Un smartphone recondiționat Recommerce este unul deja utilizat, care trece printr-o serie de inspecții făcute de specialiști pentru a-l aduce într-o stare 100% funcțională și estetică. După verificări, acesta poate fi cumpărat la un preț redus cu până la 50% decât unul nou și cu o garanție de 12 luni, care acoperă orice eventuală problemă de funcționare.

Recommerce Group vinde smartphone-uri recondiționate în 24 de țări din Europa, iar în România vinde peste 20 de modele.

Piața mondială a smartphone-urilor recondiționate este în creștere și va ajunge la 351,6 milioane de unități, cu o valoare de piață de 65 de miliarde de dolari în 2024, conform estimărilor IDC. La nivel european, apetitul consumatorilor pentru smartphone-urile recondiționate este în creștere, dispozitivele de ultimă generație fiind cele care se deplasează cel mai rapid prin ecosistemul second-hand.

Citeste si:
Copiii, atrași de importanța mediului înconjurător: TOP cărți despre ecologie și sustenabilitate
Copiii, atrași de importanța mediului înconjurător: TOP cărți despre ecologie și sustenabilitate

Auchan România are în portofoliu 218 magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 5 supermarketuri și 180 de magazine de proximitate MyAuchan, din care 171 în stațiile Petrom, cât și magazinul online.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Auchan extinde parteneriatul cu Recommerce Group pentru vânzarea telefoanelor recondiționate, cu garanție