Lectură de un minut

25 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Auchan s-a retras din Asia, după ce a vândut participația deținută în lanțul de magazine din Taiwan RT-Mart

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul francez Auchan și-a vândut participația deținută în lanțul de hipermarketuri taiwanez RT-Mart către liderul pieței locale. Astfel, francezii s-au retras complet din Asia, la doar un an după ce au vândut subsidiara chinezească SunArt către Alibaba, pentru trei miliarde de euro.

Auchan și-a vândut cota de 64,83% din retailerul RT-Mart din Taiwan către grupul local de supermarketuri PX-Mart. Vânzarea face parte din planul francezilor de a scăpa de anumite achiziții și confirmă reorientarea geografică a companiei, potrivit retaildetail.eu.

RT-Mart operează trei tipuri de lanțuri în Taiwan: hipermarketuri, magazine de proximitate și un concept hibrid care constă în magazine alimentare combinate cu zone de restaurante. Compania are 4.200 de angajați, iar în 2020 a ajuns la o cifră de afaceri de 800 de milioane de euro.

Noul proprietar, PX-Mart, a fost fondat în 1998 și este cel mai mare lanț de supermarketuri din Taiwan. Grupul, controlat de familia Ming-Hsiung Lin, are o cifră de afaceri de 3,7 miliarde de euro.

În România, Auchan are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, o rețea de 108 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 94 în Stațiile Petrom, și 5 supermarketuri Auchan. Francezii de la Auchan au înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 5,5 miliarde de lei. Afacerile au crescut în pandemie cu 72 de milioane de lei, în timp ce profitul s-a triplat. Compania a scăpat, însă, de 403 angajați.

Sursa foto: Auchan.ro

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Auchan s-a retras din Asia, după ce a vândut participația deținută în lanțul de magazine din Taiwan RT-Mart