Lectură de un minut

21 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Auchan România organizează târguri de brazi naturali și o campanie de colectare și reciclare a acestora

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Până pe 25 decembrie, în peste 30 de magazine Auchan din 17 orașe au loc târguri de brazi naturali, proveniți din pepiniere care se vând la prețuri pornind de la 30 lei. După sărbători, retailerul începe o campanie de colectare a brazilor naturali, pentru a recicla toate materialele, în special lemnul, care va fi transformat în compost sau peleți. Brazii pot fi aduși în cele 17 puncte de colectare amenajate în parcările hipermarketurilor din 14 orașe, indiferent de locul din care au fost achiziționați inițial.

Containerele pentru colectare vor fi amplasate în parcările a 17 hipermarketuri Auchan din: Bacău, Baia Mare, Brașov, Cluj, Craiova, Constanța, Galați, Oradea, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Târgu-Mureș, Timișoara și București (Militari, Berceni, Pallady și Titan). Întreaga cantitate de brazi colectată va fi transformată în compost sau peleți, prin intermediul unui partener autorizat.

În punctele de colectare din Auchan pot fi aduși toți brazii naturali, indiferent de unde au fost achiziționați. Campania se desfășoară în perioada 03 - 16 ianuarie 2022.

„Prin această acțiune ne dorim să oferim clienților noștri o nouă soluție de reciclare în mod sustenabil a brazilor de Crăciun, mai ales că deciziile pe care le luăm în fiecare zi se reflectă pe termen lung, în contextul schimbărilor climatice, asupra comunității și a mediului înconjurător. Contăm pe implicarea tuturor la un mod activ de a trăi mai sustenabil”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail România.

Acesta este primul an în care Auchan demarează această campanie.

Francezii de la Auchan au înregistrat o cifră de afaceri de 5,5 miliarde de lei, în 2020, în România. Afacerile au crescut în pandemie cu 72 de milioane de lei, în timp ce profitul s-a triplat. Compania a scăpat, însă, de 403 angajați.

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri, 5 supermarketuri și o rețea de 133 magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 124 în stațiile Petrom.

Citeste si:
Massimo Dutti redeschide magazinul din Băneasa Shopping City
Massimo Dutti redeschide magazinul din Băneasa Shopping City
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Auchan România organizează târguri de brazi naturali și o campanie de colectare și reciclare a acestora