Lectură de 2 minute

13 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Auchan neagă deschiderea unui nou magazin în Rusia

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Retailerul francez Auchan a negat că va deschide un nou magazin în Rusia, o piață pe care și-a menținut prezența de la invazia Rusiei în Ucraina, afirmând, în schimb, că a modificat denumirea unui magazin deja existent.  


 

Sursa foto: Shutterstock

Reuters a relatat săptămâna trecută că Auchan plănuia să deschidă un nou supermarket care va vinde aproape exclusiv produse de marcă proprie, citând o declarație a Auchan Retail Russia. Compania a negat ca va deschide un nou magazin, adăugând că a oprit toate investițiile în filiala sa din Rusia, informează ESM.

Totuși, reprezentanții gigantului francez au precizat că Auchan va rămâne fidel unei „populații care nu are nicio responsabilitate personală în declanșarea acestui război”.

Decizia Auchan de a-și menține prezența în Rusia a determinat Ucraina să ceară boicotarea lanțului, în timp ce alte mărci prezente la nivel internațional, precum McDonald's și Nike, s-au retras.

Auchan a declarat anterior că încetarea activităților sale în Rusia ar fi un „faliment premeditat", ceea ce ar duce la o expropriere a afacerilor sale „care ar consolida ecosistemul economic și financiar rusesc".

Numeroși retaileri occidentali au abandonat în ultimul an piața rusă din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

Auchan are aproximativ 30.000 de angajaţi, 231 de magazine şi afaceri online în Rusia. Primul magazin deschis în această țară datează din 2002.

Poziția retailerului Auchan

În urma publicării unei informații false de către Reuters, Auchan neagă categoric deschiderea unui nou magazin în Rusia.

Citeste si:
Târg de bere în magazinele Auchan: peste 300 de sortimente și bere de la aproape 2 lei
Târg de bere în magazinele Auchan: peste 300 de sortimente și bere de la aproape 2 lei

Nu, Auchan nu deschide noi magazine și nici nu creează noi spații de vânzare în Rusia.

Nu, Auchan nu și-a propus niciodată dublarea numărului de magazine în această țară. Această "informație" nu apare nicăieri în comunicările sau planurile strategice ale Auchan Rusia sau Auchan Retail. Aceasta este o știre falsă.

Da, Auchan Retail a oprit toate investițiile în filiala sa din Rusia.

Da, Auchan Retail respectă întocmai termenii embargourilor și sancțiunilor actuale, funcționând în cadrul strict al legii.

Auchan Rusia a anunțat pe 9 martie rebrandingul unui magazin deja existent în Moscova (sub marca Attak) în marca "MyAuchan", un format și o marcă de ultraproximitate inaugurate în această țară în 2016.

Auchan Retail rămâne astfel fidel angajamentului său de a rămâne deschis în Ucraina și Rusia, pentru a permite populației civile din aceste țări să aibă în continuare acces la o alimentație de calitate la cel mai corect preț. Această misiune continuă.

Informația a fost publicată inițial pe site-ul companiei, aici: https://www.auchan-retail.com/en/auchan-categorically-denies-opening-new-shops-in-russia/

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Auchan neagă deschiderea unui nou magazin în Rusia