Lectură de 4 minute

27 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Auchan lansează programul de franciză și deschide primul magazin de proximitate Simply by Auchan

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Auchan România continuă dezvoltarea rețelei multi-format și lansează programul de franciză, o nouă abordare a retailerului pe segmentul de proximitate, dedicat antreprenorilor din comerțul alimentar. Primul magazin în franciză, Simply by Auchan, a fost inaugurat pe 27 iunie, în Popești Leordeni, jud. Ilfov.
 

Sursa foto: Auchan

Cu peste 430 de magazine în portofoliu, Auchan a dezvoltat în cei 18 ani de activitate un comerț omnicanal și o rețea multi-format, având în prezent 29 de hipermarketuri clasice, 4 hipermarketuri ATAC Hiper Discount, 7 supermarketuri, magazinul automat Auchan Go, aproape 400 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care majoritatea în stațiile Petrom, precum și magazinul online auchan.ro. În continuarea acestui ecosistem și concentrându-se pe dezvoltarea segmentului de proximitate, retailerul lansează propriul program de franciză, oferind antreprenorilor români posibilitatea de a-și deschide un business la cheie în retail sub brandul Simply by Auchan.

Lansarea programului de franciză înseamnă pentru Auchan trecerea la nivelul următor, iar acest program vine cu oportunități extraordinare. Ne dorim să punem la dispoziția antreprenorilor diferența Auchan și, totodată, să aducem produsele noastre cât mai aproape de fiecare român. Lucrăm de peste un an la consolidarea acestui model, integrând și experiența acumulată în urma parteneriatelor de anvergură dezvoltate deja, și suntem convinși că am conturat un model de succes, un pachet complet de produse, servicii și suport care ne diferențiază în piață.

Ionuț Ardeleanu, Director General Auchan Retail România

Care sunt criteriile pentru a opera o franciză Simply by Auchan

Pentru a fi eligibil, un potențial francizat trebuie să dețină un spațiu comercial, cu specific alimentar, cu o suprafață de vânzare cuprinsă între 60-200 mp.

În calitate de francizați, antreprenorii care operează un magazin Simply vor beneficia de suport operațional din partea Auchan, acesta constând în regândirea imaginii și layout-ului magazinului, transformarea acestuia din punct de vedere al elementelor de modernitate care îi oferă un plus de atractivitate, sugestii de îmbunătățire a gamei, acces la o platformă de comandă a produselor ușor de operat, suport pentru redeschidere și sprijin continuu în operarea magazinului din partea personalului dedicat acestui parteneriat.

Citeste si:
Românii, iubitori de grătare: cu ce sosuri combină carnea
Românii, iubitori de grătare: cu ce sosuri combină carnea

De asemenea, francizații vor beneficia de un pachet de training ce conține informații operaționale despre universul Auchan, activitatea de comerț sub brandul Auchan și sistemul de franciză al retailerului.

Avantajele unei francize Simply by Auchan

Odată cu dezvoltarea acestui parteneriat, Auchan oferă antreprenorilor din retail o serie de avantaje și beneficii printre care se numără:

  • Diferențiere în piață printr-o gamă de produse create în laboratoarele de producție Auchan
  • Acces la gama de mărci proprii Auchan
  • Apartenența la ecosistemul mărcii Auchan, cu toate avantajele ce derivă din acest fapt
  • Cooperarea cu un brand renumit pe piață în materie de calitate a serviciilor și a prețurilor oferite consumatorilor

Primul magazin Simply by Auchan, deschis în Popești Leordeni

Cu o suprafață de peste 200 mp, primul magazin Simply este situat pe Drumul Fermei, nr. 53, Popești-Leordeni, în locul Caro Supermarket. Prin operarea francizei Simply, magazinul a fost complet renovat și modernizat și pune la dispoziția clienților o gamă diversificată de peste 3.000 de produse alimentare – fructe & legume, produse congelate, produse de băcănie etc., inclusiv produse emblematice din brutăria și cofetăria Auchan, precum și o categorie actualizată de produse nealimentare ce include articole de îngrijire personală, pentru curățenia casei, produse pentru animalele de companie și altele.

Primul francizat Simply by Auchan activează în comerț din 2012, magazinul din Popești Leordeni fiind o afacere de familie deschisă în 2013. Alexandra Măgureanu, proprietara afacerii, motivează decizia de a intra în programul de franciză al Auchan prin prisma asocierii cu brandul, calității produselor Auchan, precum și a prețurilor accesibile oferite clienților.

Magazinul Simply by Auchan este deschis zilnic în intervalul 6.30 - 22:00 și oferă clienților și o gamă de servicii utile, precum: reciclarea ambalajelor de băuturi cu simbolul SGR (colectare manuală), dispozitiv pentru plata facturilor și bancomat.

Auchan România are în portofoliu peste 430 de magazine, cuprinzând 29 de hipermarketuri clasice, 4 hipermarketuri ATAC Hiper Discount, 7 supermarketuri, magazinul Auchan Go, aproape 400 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care majoritatea în stațiile Petrom, 1 magazin în franciză Simply by Auchan, precum și magazinul online auchan.ro. Auchan are o cifră de afaceri cu taxe în 2023 de peste 1,6 miliarde de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Auchan lansează programul de franciză și deschide primul magazin de proximitate Simply by Auchan