Lectură de un minut

05 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Auchan deschide un nou supermarket inteligent    

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

După evoluțiile prototipurilor sale de magazine inteligente Auchan Minute și Auchan Go, proprietarul Alcampo lansează acum Auchan Go Le Lab, un nou model de supermarket automatizat creat în colaborare cu multinaționala de tehnologie Trigo Retail, scrie Inforetail.   

Sursa foto: Shutterstock

Este vorba despre un punct de vânzare 100% autonom, situat la sediul central al Auchan din Villeneuve d'Ascq (Franța), care va servi drept centru de cercetare și inovare pentru echipa retailerului. Acesta are 86 de metri pătrați, peste o mie de referințe și un ecosistem de aproape 140 de camere amplasate pe acoperișul centrului.

De fapt, deschiderea acestui supermarket inteligent marchează sosirea Trigo în Franța: „În Auchan am găsit un partener care ne împărtășește angajamentul de a inova și de a oferi experiențe superioare în magazine", a declarat Michael Gabay, directorul executiv al Trigo.

O altă etapă importantă pe care Michael Gabay a subliniat-o este faptul că Auchan Go Le Lab este primul magazin care oferă o experiență de plată contactless, în care cumpărătorii își pot atinge cardul de credit sau de debit la ușa din față.

Auchan este un retailer multinațional francez cu sediul central în Lille, Franța. Compania este deținută de familia Mulliez, care mai deține Leroy Merlin, Decathlon, Norauto, Kiabi, Pimkie, și este prezentă în Franța, Italia, Spania, Portugalia, Luxemburg, Polonia, România, Ungaria, Rusia, China și Taiwan. Auchan Retail France are 687 de magazine sub sigla Auchan, iar primul magazin Auchan a fost deschis în 1961.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Auchan deschide un nou supermarket inteligent