Lectură de 4 minute

15 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Auchan deschide al doilea centru logistic din România, după o investiție de 19 milioane de euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Auchan Retail inaugurează un nou centru logistic, al doilea din România, amplasat în nord-vestul țării, în orașul Călan din județul Hunedoara. Cu o suprafață de depozitare de 22.000 metri pătrați, noul depozit, unde lucrează 150 de persoane, are atât produse la temperatură ambientală, cât și proaspete, precum și spații de birouri. Investiția se ridică la 19 milioane de euro, iar contractul de închiriere este pentru o perioadă de zece ani.

Noul depozit ia locul platformelor logistice de la Deva și Băcia, unde compania nu mai desfășoară nicio activitate. În unitatea de la Călan lucrează aproape toți angajații de la Deva și Băcia, plus alții noi.

„Astăzi nu mai realizăm operațiuni în cele două platforme din Deva și Băcia, operațiunile au migrat către Călan. Angajații au fost preluați în platforma din Călan și a trebuit să suplimentăm numărul de angajați, pentru că în Călan venim cu noi activități. De exemplu, în magazinele Petrom, deservite de platforma din Deva nu avem produse proaspete. Vrem să aducem și produse proaspete. Venim și cu noi locuri de muncă, pe care, bineînțeles, încercăm să le acoperim cu oameni din zona, din Călan, dar aducem în continuare oameni de la câțiva kilometri distanță. Avem mai multe rute pentru care asigurăm transportul colegilor. Avem undeva la 30% mai multe efective în echipele Auchan și cam 20% în plus, în efectivele partenerilor noștri, față de ceea ce avem înainte, dar aici suntem încă în proces de recrutare, pentru că nu avem încă dezvoltate activitățile. În următoarele luni urmează să aducem noi colegi în cadrul platformei”, a declarat Teodor Șerban, director Eficiență și Proiecte în cadrul Auchan Retail România.

Întreaga suprafață a centrului, prevăzută a fi extinsă în următorii ani, depășește 67.000 metri pătrați și include atât zona de depozitare, cât și spații verzi și diverse zone de facilități pentru personal și transportatori.

Lucrările de construcție au fost finalizate anul trecut, iar noul centru logistic este în prezent operațional. Cu o capacitate de depozitare atât pentru produse ambientale, cât și pentru produse cu temperatură controlată, noua locație va prelua întreaga activitate logistică din platformele regionale Deva și Băcia, care asigurau până acum fluxul operațional în zonă, deservind 12 hipermarketuri și două supermarketuri Auchan, precum și peste 140 de magazine din stațiile Petrom.

Proiectul va permite gestiunea unor fluxuri noi de marfă în regiune – produse refrigerate, congelate și textile.

150 de angajați lucrează la noul centru logistic

Potrivit companiei, noul centru logistic are o capacitate de stocare de 13.000 de paleți, oferind posibilitatea de a livra 15 milioane de colete anual. Depozitul este prevăzut cu 42 de rampe de descărcare și încărcare TIR-uri, având capacitatea de a recepționa zilnic 1.500 de paleți.

„Noul centru logistic de la Călan este destinat dezvoltării pe care ne-o propunem pentru următoarea perioadă pe toate planurile, contribuind atât la creșterea productivității, cât și la îmbunătățirea serviciilor oferite clienților noștri. Modernizarea infrastructurii ne va permite să răspundem cât mai bine și cât mai prompt nevoilor pe care clienții le au astăzi, campusul deservind apovizionarea magazinelor Auchan România din nord-vestul țării. (...) În cadrul acestui centru activează 150 de persoane, angajați ai Auchan și ai partenerului nostru, Yusen Logistics România, furnizor de servicii logistice”, a precizat Șerban.

Citeste si:
Cotnari vrea o nouă secție de prelucrare mecanizată a strugurilor, într-un buget de investiții de circa 20 de milioane de lei
Cotnari vrea o nouă secție de prelucrare mecanizată a strugurilor, într-un buget de investiții de circa 20 de milioane de lei

Centrul logistic Auchan din Călan va avea un teren de fotbal

Angajații centrului logistic au la dispoziție spații de relaxare, zone de servit masa, vestiare, parcare proprie, urmând ca în viitor să fie amenajat și un teren de sport. Centrul logistic de la Călan oferă și șoferilor de TIR o serie de avantaje precum zone de dușuri, activități sportive și de relaxare.

Noul centru logistic va ajuta la reducerea emisiilor de CO2 prin scurtarea rutelor de aprovizionare și optimizarea rutelor de transport. Depozitul este catalogat ca făcând parte din clasa A, eficient din punct de vedere energetic. De asemenea, instalațiile frigorifice prevăd un consum redus de energie, cu 25% mai mic față de variantele tehnice obișnuite, potrivit companiei.

Pe lângă campusul de la Călan, retailerul mai operează un spațiu logistic cu o suprafață de 71.000 m2 în localitatea Ștefăneștii de Jos, lângă București, inaugurat în 2020. Depozitul are o capacitate de stocare de 40.000 de paleți, iar aici își desfășoară activitatea 500 de persoane, angajați ai Auchan și ai celor doi furnizori de servicii logistice cu care colaborează Auchan România. Centrul din Ștefănești deservește atât 47 de hipermarketuri, supermarketuri și magazine de proximitate MyAuchan, cât și magazine din stațiile Petrom din zona de sud și sud-est a țării.

Auchan România are în portofoliu 182 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 5 supermarketuri și 144 de magazine de ultraproximitate MyAuchan, din care 136 în Stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Auchan deschide al doilea centru logistic din România, după o investiție de 19 milioane de euro