Lectură de 3 minute

12 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Hancaș (Kaufland), Mihăilescu (Penny), Dănețiu (Auchan), Stoicescu (Ikea) și Teau (Mega Image), în Consiliul Director al AMRCR

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) și-a ales Consiliul Director pentru următorul mandat de doi ani, iar Alina Vlădoianu-Teau (Mega Image România), Cristian Stoicescu (Ikea), Gabriela Mihăilescu (PENNY România), Tiberiu Dănețiu (Auchan Retail România) și Valer Hancaș (Kaufland România) formează noua componență, în urma votului exprimat în cadrul Adunării Generale a Asociației.

Conform statutului organizației, Consiliul Director este organul de reprezentare colectivă și exclusivă al AMRCR. Consiliul este format din cinci reprezentanți aleși pentru un mandat de doi ani din rândul companiilor membre.

Alina Vlădoianu-Teau este de profesie avocat, are o experiență de 21 de ani în domeniul juridic și este în prezent unul din cei șase membri ai Comitetului Executiv al Mega Image România, ocupând în cadrul companiei și funcția de vicepreședinte al departamentului Legal, Compliance & Public Affairs. Alina este la cel de-al treilea mandat în cadrul Consiliului Director și din 2020 reprezintă AMRCR ca membru de board în cadrul EuroCommerce, principala organizație de profil a sectorului de retail/wholesale la nivel european.

Cristian Stoicescu este responsabil regional pe Tax&Finances, având poziția de Country Financial Controlling&Tax Manager IKEA South East Europe (Croația, România, Serbia, Slovenia și Ucraina).
Cristian, aflat la primul mandat în Consiliului Director al AMRCR, este profesionist în finanțe, cu o experiență de 10 ani în retail și consultanță în Big 4. În cadrul Consiliului Director al AMRCR, reprezintă sectorul de retail nealimentar.

Cu o experiență de 14 ani în sectorul de retail, Gabriela Mihăilescu este în prezent Compliance and Public Affairs Coordinator în cadrul PENNY România. Gabriela a absolvit Facultatea de Drept – Universitatea din București, are studii postuniversitare si master în Drept. Este la primul mandat în cadrul Consiliului Director al AMRCR.

Tiberiu Dănețiu este director de marketing în cadrul Auchan Retail România. Cu un doctorat în economie, absolvent al Facultătii de Comerț din ASE, activează în retail din 2003. Alături de Dan Șucu, președintele Federației Patronale a Rețelelor de Comerț, Tiberiu asigură reprezentarea AMRCR în Consiliul Director al Confederației Patronale Concordia. În cadrul AMRCR, Tiberiu Dănețiu este la cel de-al doilea mandat de membru al Consiliului Director.

Valer Hancaș este director de comunicare și corporate affairs în cadrul Kaufland România și, din ianuarie 2021, este reprezentantul Confederației Patronale Concordia/AMRCR în Consiliul Economic și Social (CES). Valer Hancaș a făcut parte și din Consiliul Director anterior, fiind reales pentru un nou mandat.

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) a fost înființată în anul 2003 și grupează următoarele 22 companii din retailul alimentar și nealimentar din România: Altex, Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, DM Drogerie Markt, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Jumbo, Lidl, Kaufland, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny, Profi, Selgros.

Citeste si:
Kaufland lansează E-Mobility, un serviciu dedicat încărcării mașinilor electrice. Cum funcționează acesta
Kaufland lansează E-Mobility, un serviciu dedicat încărcării mașinilor electrice. Cum funcționează acesta

La nivel european, AMRCR este membră EuroCommerce, în decembrie 2017 devenind membră în comitetul director al acestei organizații ce grupează federații și companii din domeniul retail și comerțului internațional din 31 de țări.

AMRCR este membră, prin Federația Patronală a Rețelelor din Comerț, a Confederației Patronale „Concordia”, organizaţie reprezentativă la nivelul economiei naționale și partener de dialog social.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Hancaș (Kaufland), Mihăilescu (Penny), Dănețiu (Auchan), Stoicescu (Ikea) și Teau (Mega Image), în Consiliul Director al AMRCR