Lectură de un minut

08 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine: Situația fermierilor este alarmantă. Guvernul nu a plătit datoria în urma pestei porcine

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP) trage un semnal de alarmă în legătură cu plata ajutorului COVID, care trebuia făcută de Guvern și care nu a fost realizată. Guvernul nu a plătit ce datora fermierilor în urma pestei porcine, care a decimat peste 1 milion de porci din vară până în prezent.

„Guvernul nu a plătit ajutorul de Covid pe care îl așteaptă fermierii. Situația zootehniei este catastrofală, România este dependentă de achizițiile de carne din alte țări, precum Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Franța. O parte din această carne mai are puțin până la expirare datorită distanțelor lungi și a aglomerației de la graniță.

Pesta porcină africană face în continuare ravagii, a închis nu numai ferme și a decimat peste un milion de porci, ci a reușit să și sperie bruma de fermieri care au mai rămas pe baricade. Acest lucru aduce nori negri pentru anul viitor, nu mai avem speranțe. Statul nu a plătit efectivele ucise din vară și până acum!”, se arată în comunicatul emis de ACEBOP.

Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România (ACEBOP) a fost înființată în anul 2013 prin asocierea voluntară a 18 societăți din sectorul creșterii și abatorizării animalelor, procesare carne și vegetal. În prezent, în asociație sunt 29 de membri care însumează aproximativ 10.000 de locuri de muncă. ACEBOP face parte din Federația Națională PRO-AGRO.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine: Situația fermierilor este alarmantă. Guvernul nu a plătit datoria în urma pestei porcine