Lectură de un minut

21 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Artsana, fabrica din Botoșani care produce textile Chicco, ar urma să concedieze peste 350 de angajați

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

O fabrică din municipiul Botoşani, care produce accesorii pentru copii, şi-a anunţat intenţia de a concedia peste 360 de salariaţi, au declarat surse din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).
 

Sursa foto: Pixabay.com

Potrivit acestora, decizia finală urmează a fi luată pe 27 mai, dată până la care se vor putea negocieri cu reprezentanţii salariaţilor, scrie Agerpres.ro.

"Momentan este transmisă doar intenţia de concediere colectivă pentru 364 persoane. Procedura nu este finalizată. Până pe data de 27 mai se vor purta discuţii cu reprezentanţii salariaţilor şi ulterior se va comunica numărul persoanelor care vor fi disponibilizate pentru care vom acorda măsuri de preconcediere colectivă conform normelor legale în vigoare", au precizat sursele citate.

Societatea care ar urma să facă disponibilizările este Artsana România SRL, care are ca obiect de activitate "Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte". Artsana România produce componentele textile Chicco, destinate în special cărucioarelor şi scaunelor auto pentru copii.

Datele Ministerului de Finanţe arată că în 2022 firma din industria textilă avea 504 salariaţi. Acum doi ani, societatea a avut o cifră de afaceri de 41,9 milioane de lei şi o pierdere financiară de peste cinci milioane de lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Artsana, fabrica din Botoșani care produce textile Chicco, ar urma să concedieze peste 350 de angajați