Lectură de 5 minute

23 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Articole bricolaj care ar trebui să se regăsească în fiecare casă

Advertorial

Abonează-te pe  

Fie că ești sau nu pasionat de bricolaj, dacă te pricepi sau nu la anumite treburi casnice ”masculine”, cu siguranță în casa ta trebuie să se regăsească o trusă cu unelte. Chiar dacă nu le folosești tu, atunci când chemi un meșter ca să îți rezolve problema, tot ai nevoie voie de ele. Deși, după cum știm noi, puțini sunt reprezentanții sexului tare care să refuze măcar să încerce să găsească ei o soluție. Dar, trebuie să recunoaștem. Sunt o mulțime de unelte pe piață și toate îți par foarte utile. Și atunci, ce faci? Le cumperi pe toate? Evident că răspunsul este unul negativ, dar există unele care chiar sunt esențiale. Dacă nu știi care sunt acestea, atunci hai să descoperi alături de noi. 

Sursa foto: Pexels.com

Șurubelnițe

Dacă privim cu atenție la modul în care sunt fabricate majoritatea lucrurilor din jur nostru, nu putem să nu remarcăm un fapt: sunt pline de șuruburi mai mari sau mai mici. Nu au scăpat de ele nici măcar telefoanele mobile sau televizoarele, ca să nu mai amintim de piesele mari de mobilier sau unele electrocasnice. Prin urmare, este de la sine înțeles că din trusa ta de unelte de acasă nu au cum să lipsească șurubelnițele, de mai multe dimensiuni și pentru diferite șuruburi. Cele mai populare sunt cele pentru șuruburile cu cap plat sau cap în cruce, dar mai există și alte variante. Dacă nu vrei să cumperi multe șurubelnițe și să aglomerezi mult trusa de unelte, atunci există și varianta de a apela la cele cu capetele interschimbabile și totul va fi perfect. Și, pentru că tot ești la cumpărături de șurubelnițe, ia și câteva șuruburi, pentru că mai mult ca sigur vei avea nevoie și de ele la un moment dat.

Bandă de măsurat

Este pur și simplu perfectă și utilă în foarte multe proiecte, așa că nu puteam trece pe lângă ea și să nu o introducem în lista noastră de unelte indispensabile în gospodărie. De altfel, cel mai probabil până acum te-ai convins că avem dreptate și ai făcut deja această achiziție. În cazul în care banda de măsurat nu se află în trusa ta cu unelte, mergi cât mai repede și cumpără. Mai devreme decât te aștepți sigur vei avea nevoie de ea. Optează pentru una care este prevăzută cu o lamă ascuțită și prevăzută cu un strat de protecție.

Ciocan

De fapt, cu el cam trebuia să începem, pentru că este acea unealtă esențială de care ai mereu nevoie prin casă. Ca să facem și o mică paranteză, printre cele mai bune de pe piață le găsești la secțiunea de articole bricolaj Regalfermierul, la prețuri care sunt pe placul tău. Nu credem că mai este nevoie să detaliem cât de importantă este această unealtă, care se dovedește a fi de neînlocuit în multe situații. Cum oferta este una mai mult decât generoasă, îți putem sugera să apelezi la unul prevăzut cu gheare, pentru că poți folosi unul din capete pentru a bate cuie, în timp ce capul opus îl utilizezi pentru extragerea lor. Ai nevoie de unealtă care se manevrează ușor, așa că apelează la unul care nu este prevăzut cu mâner de lemn. Nu doar că va fi mai ușor, dar nici nu îl vei simți că ”atârnă” greu și din acest motiv este dificil să îl manevrezi. Cele prevăzute cu prindere moale de cauciuc sunt perfecte.

Clește

Dacă tot am amintit de ciocan, nu puteam să uităm de clește, nu-i așa? Aceștia sunt de neînlocuit atunci când ai nevoie să prinzi ceva mai cu putere, să slăbești sau să strângi mai bine multe șuruburi și piulițe. Sunt cele mai bune unelte de mână pentru proiecte care țin de reparații și instalare, și mereu se găsește ceva prin casă unde să își demonstreze utilitatea.

Pentru a alege un clește bun, este important să ții cont de calitatea fălcilor, precum și mânerul lor. Dacă este vorba despre clești de blocare, de această dată trebuie să ții cont cât de bine le funcționează mecanismul de echilibrare, așa că poți discuta cu personalul magazinului despre acest aspect.

Cutter

Cu ajutorul unei astfel de unelte poți face tăieturi precise și drepte în diverse materiale, pornind de la hârtie și carton și încheind cu mochetă sau linoleum. În plus, lamele au o durabilitate ridicată și se pot schimba foarte simplu atunci când este nevoie. Ai grijă doar ca această unealtă să nu fie la îndemâna celor mici, pentru că este destul de periculoasă. Chiar și dacă ai optat pentru un cutter prevăzut cu blocare de siguranță, recomandarea rămâne valabilă.

Mănuși de lucru

Chiar dacă propriu-zis în cazul lor nu putem vorbi despre unelte, tot trebuie să se regăsească în trusa ta. Atunci când lucrezi ceva este foarte important să îți protejezi mâinile, fără însa ca mănușile pe care le porți să te incomodeze în vreun fel. De aceea, atunci când îți cumperi mânuși de lucru probează-le să vezi dacă se potrivesc bine cu mâinile tale, nu sunt nici prea largi, dar nici prea strânse. Unele de bună calitate sunt prevăzute și cu un strat anti-alunecare, pentru că în acest fel ai parte de o prindere sigură, și chiar ai nevoie de așa ceva atunci când ești prins într-un proiect.

Ochelari de protecție

În afară de mănuși, nu uita nici de ochelarii de protecție, care îți protejează ochii de acele bucăți mici de material care pot sări și pătrunde în ei. Optează pentru ochelari de protecție ușori și care să acopere o mare parte de față, și totul va fi bine!

Citeste si:
Promoții de aproximativ 10 milioane de euro date de retaileri, în 2023: apartamente și mașini, cele mai scumpe premii
Promoții de aproximativ 10 milioane de euro date de retaileri, în 2023: apartamente și mașini, cele mai scumpe premii

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Articole bricolaj care ar trebui să se regăsească în fiecare casă