Lectură de 2 minute

19 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de lactate Artesana își finanțează noua fabrică cu un împrumut de la CEC Bank

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

CEC Bank finanÈ›ează noul proiect de investiÈ›ii Artesana, unul dintre cei mai mari producători local de lactate artizanale din lapte integral È™i neomogenizat, proiect ce constă în construcÈ›ia unei noi fabrici care va asigura triplarea capacității de producÈ›ie începând de anul viitor. Numărul angajaÈ›ilor va creÈ™te până la 100 de persoane, în acelaÈ™i ritm cu creÈ™terea graduală a producÈ›iei.

Valoarea investiției pentru construcția noii fabrici și achiziția de echipamente moderne de producție este de aproximativ 5 milioane de euro. CEC Bank finanțează acest proiect printr-un credit de investiții de 13,5 milioane de lei, dar și prin pre-finanțarea ajutorului de stat aprobat pentru noua fabrică Artesana, de aproximativ 2,3 milioane euro, printr-un credit punte, potrivit unui comunicat emis de CEC Bank.

Artesana beneficiază È™i de susÈ›inerea companiei de private equity ROCA Investments, care a intrat în acÈ›ionariatul companiei la sfârÈ™itul anului trecut, prin achiziÈ›ia unui pachet de 20% din acÈ›iuni.

Proiectul noii fabrici Artesana a fost foarte convigător È™i astfel am atras de partea noastră două finanțări strategice, din partea CEC Bank È™i a Ministerului FinanÈ›elor Publice, prin ajutorul de stat nerambursabil. Avem încredere în potenÈ›ialul acestui proiect deoarece ne bazăm pe parteneriatul solid cu ROCA Investments, care face parte din acÈ›ionariatul Artesana, È™i pe susÈ›inerea celor două instituÈ›ii financiare alături de care putem să accelerăm scalarea companiei È™i să amplificăm potenÈ›ialul brandului nostru.

Rămânem în continuare fideli misiunii Artesana de a oferi lactate artizanale minimum procesate, din lapte integral, neomogenizat È™i pasteurizat la temperatură joasă, care păstrează calitățile nutriÈ›ionale ale laptelui”, au declarat Alina È™i Daniel Donici, fondatorii Artesana.

Lucrările la noua fabrică Artesana au început

Lucrările la noua fabrică Artesana din Tecuci au început în luna aprilie. Aceasta va fi construită lângă fabrica existentă È™i va avea o suprafață totală de 3.100 mp, din care suprafaÈ›a de producÈ›ie va ocupa circa 2.350 mp.

În urma investiÈ›iei, capacitatea de producÈ›ie a Artesana va creÈ™te cu aproximativ 40 de tone de lapte pe zi, de trei ori mai mult decât producÈ›ia actuală. Noua fabrică va fi dotată cu echipamente moderne de producÈ›ie, de la linii automatizate de procesare a laptelui, până la etichetare È™i ambalarea finală.

Artesana a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 3,7 milioane de euro, în creÈ™tere cu 21% față de anul anterior. Compania È™i-a extins distribuÈ›ia în peste 700 de magazine din retailul modern, precum È™i în lanÈ›uri locale È™i băcănii specializate.

Citeste si:
Alina Donici (Artesana), antreprenoarea care a dat diplomația pe lactate artizanale: Numai oamenii întregi la cap ar trebui să facă parte din industria alimentară
Alina Donici (Artesana), antreprenoarea care a dat diplomația pe lactate artizanale: Numai oamenii întregi la cap ar trebui să facă parte din industria alimentară

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Producătorul de lactate Artesana își finanÈ›ează noua fabrică cu un împrumut de la CEC Bank