Lectură de un minut

02 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Arçelik, proprietarul Arctic, emite primele obligațiuni verzi ale unei companii din Turcia pe piețele internaționale

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Arçelik, unul dintre principalii jucători din industria de electronice și electrocasnice, proprietarul producătorului de electrocasnice Arctic, a anunțat emisiunea de obligațiuni verzi, o premieră pe piețele internaționale din partea unei companii industriale din Turcia, potrivit unui comunicat de presă.

 

 

Arçelik a mandatat J.P. Morgan Securities plc, Merrill Lynch International și MUFG Securities EMEA plc să se ocupe de ofertarea obligațiunilor listate pe Euronext Dublin Stock Exchange.

Obligațiunile verzi emise pe 27 mai 2021 cu o valoare nominală de 350 milioane de euro au o maturitate de cinci ani și scadența la 27 mai 2026. Obligațiunile au fost valorizate la 3%, cu o rată anuală a dobânzii de 3% (cupon rate).

Arçelik își propune să utilizeze obligațiunile pentru finanțarea proiectelor sale verzi eligibile, inclusiv produse eficiente energetic și adaptate economiei circulare sau promovarea principiului eficienței energetice în procesul de producție. Fondurile vor merge, de asemenea, și către inițiativele companiei legate de tratarea apelor reziduale, managementul sustenabil al apei, prevenirea și controlul integrat al poluării, energie regenerabilă și clădiri verzi.

Arçelik este un producător internațional de electrocasnice care operează în aproape 150 de țări, cu 12 mărci (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, Voltas Beko) și peste 35.000 de angajați. Operațiunile globale ale Arçelik includ birouri de vânzări și marketing în 43 de țări și 22 de fabrici în 8 țări. Arçelik a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri consolidată de 5 miliarde de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Arçelik, proprietarul Arctic, emite primele obligațiuni verzi ale unei companii din Turcia pe piețele internaționale