Lectură de 3 minute

16 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Arctic vrea să crească numărul femeilor în funcții de conducere și lansează un program de mentorat

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Compania Arctic, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața electrocasnicelor din România, lansează un program de mentorat realizat în parteneriat cu Professional Women's Network România, ca parte a strategiei prin care își propune să crească numărul femeilor în toate nivelurile de conducere cu până la 10% în următorii cinci ani. Inspire Project se adresează femeilor din middle managementul Arctic, cu experiență minimă de trei ani într-o funcție de conducere.

În urma unui proces de selecție, participantele vor fi incluse în programul ce presupune conectarea cu mentori care au acumulat deja experiență managerială. Inspire Project se va desfășura pe parcursul a șase luni, începând cu luna octombrie 2021, în regim hibrid – online și offline.

Programul este o inițiativă a comunității de femei din Arctic în parteneriat cu Professional Women's Network România, o asociație cu expertiză în dezvoltarea de programe de mentorat pentru femei. Arctic Women Community a fost înființată în 2020 cu scopul de a contribui la dezvoltarea profesională și personală a femeilor din companie.

Programul de mentorat al PWN România ocupă o poziție privilegiată în peisajul de business românesc, o poziție pe care am construit-o în timp, cu multă perseverență și dedicație. Acesta este singurul program din România care oferă oportunități de mentorat inter-company, fiind o alternativă complementară la programele interne ale fiecărei companii.

Cu o rată de succes de peste 75% și cu peste 2000 de ore de voluntariat acumulate în fiecare ediție, programul nostru de mentorat pune la dispoziția doamnelor care doresc să avanseze în carieră nu doar mentori cu experiență valoroasă în business, ci o comunitate întreagă care oferă suport și ghidaj”, descrie programul Paula Bușe, VP Mentorat PWN România.

Arctic este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața electrocasnicelor din România, cu peste 5.500 de angajați. Compania exportă 80% din producția totală în peste 68 de țări. Cu o istorie de aproape jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.

Compania deține una dintre cele mai mari fabrici de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 38 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și singura fabrică Industry 4.0 din România și una din puținele din Europa, fabrica de mașini de spălat din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2.2 milioane de unități pe an la finalizarea investițiilor.

PWN România este o asociație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat, care își prooune să sprijine femeile în poziții de leadership în vederea accelerării echilibrului de gen în structurile de conducere. Comunitatea PWN România reunește aproximativ 200 de femei aflate în poziții de management sau antreprenoare în peste 20 de industrii.

Citeste si:
Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, își schimbă numele și devine Beko
Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, își schimbă numele și devine Beko

Înființată în 2011, PWN România este parte a PWN Global, o rețea în care se dezvoltă în ritm alert, depășind peste 3.500 de membre și voluntari în peste 30 de orașe din lume. Membrii PWN Global sunt femei și bărbați, parteneri corporate, instituții colaboratoare, instituții academice, alte rețele, forumuri și susținători ai echilibrului de gen în leadership.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Arctic vrea să crească numărul femeilor în funcții de conducere și lansează un program de mentorat