Lectură de 4 minute

02 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Arctic recrutează absolvenți de masterate tehnice pentru un program de dezvoltare cu durata a trei ani

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Arctic, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de electrocasnice din România, lansează programul intensiv de dezvoltare cu o durată de trei ani Future In Talent (FIT) Graduate Engineering Program, destinat absolvenților de masterat în domeniul tehnic care vizează o carieră în cadrul companiei.

Proiectul educațional este o premieră pentru Arctic și face parte din strategia de management și dezvoltare a talentelor. FIT Graduate Engineering Program va începe în luna octombrie 2021 cu un număr estimat de 20 de participanți din România și Turcia.

Arctic își propune să investească în dezvoltarea abilităților tehnice și a celor de leadership ale participanților, programul oferind fiecărui tânăr un plan de dezvoltare și formare personalizat, un mentor și un program de studii axat pe dobândirea de experiență practică și de cunoștințe care să le completeze pe cele obținute în laboratoarele universitare.

Primii doi ani de program vor fi dedicați consolidării cunoștințelor de specialitate și pregătirii pentru roluri de experți. Primul modul va avea o durată de 15 luni și va consta într-o perioadă de rotație între cinci departamente tehnice din cadrul celor două fabrici Arctic de la Găești și Ulmi. Al doilea modul va dura opt luni și se va concentra pe dezvoltarea practică a abilităților de management de proiect.

Un al treilea an opțional de pregătire este adresat celor care au potențial și doresc să își dezvolte abilitățile de leadership. Timp de șase luni, participanții vor lua parte la un stagiu în unul dintre departamentele Arçelik dintr-o altă țară, pentru a lua contact cu o cultură diferită. Modulul final presupune elaborarea și implementarea unui proiect pe o temă decisă împreună cu managerii Arctic și Arçelik.

În ce constă procesul de recrutare

Procesul de recrutare a fost lansat săptămâna trecută în trei universități din România - Universitatea Politehnica din București, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea din Pitești – și patru din Turcia – Universitatea Tehnică din Istanbul, Universitatea Tehnică din Orientul Mijlociu, Universitatea Boğaziçi și Universitatea Koç.

Printre criteriile de selecție se numără media ultimului an de studii, nota la lucrarea de dizertație (cel puțin 8), lipsa restanțelor, activitățile extracurriculare și recomandările venite din partea cadrelor didactice.

„Programul FIT este o continuare naturală a altor proiecte, cum ar fi cel de internship Fresh Start sau Academia TechPro și unul dintre rolurile sale este de a susține creșterea organizațională și transformarea culturală pe care o trăim”, a declarat Maria Tătaru, HR Director Arctic.

Citeste si:
Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, își schimbă numele și devine Beko
Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, își schimbă numele și devine Beko

Arctic unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața electrocasnicelor din România. Cu aproximativ 5.500 de angajați, compania exportă 80% din producția totală în peste 68 de țări. Cu o istorie de aproape jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.

Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 38 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și singura fabrică Industry 4.0 din România și una din puținele din Europa, fabrica de mașini de spălat din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2,2 milioane de unități pe an la finalizarea investițiilor.

Arçelik este un producător internațional de electrocasnice care operează în aproape 150 de țări, cu 12 mărci (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, Voltas Beko) și peste 30.000 de angajați.

Operațiunile globale ale Arçelik includ birouri de vânzări și marketing în 43 de țări și 22 de fabrici în 8 țări. Ca a doua cea mai mare companie europeană de electrocasnice, conform cotei cantitative de piață, Arçelik a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri consolidată de peste 5 miliarde de euro. În plus, 65% din veniturile sale provin de pe piețe internaționale.

Arçelik este lider în domeniul cercetării și dezvoltării, deținând în prezent peste 3.500 de brevete internaționale, realizate cu aportul a 1.700 de cercetători care activează în cadrul a 15 centre R&D din 10 țări.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Arctic recrutează absolvenți de masterate tehnice pentru un program de dezvoltare cu durata a trei ani