Lectură de 2 minute

23 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Arctic oferă joburi pe timpul verii și programe de dezvoltare personală pentru elevi și absolvenți de liceu

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de electrocasnice Arctic își extinde strategia pentru învățământul dual, prin introducerea unor noi activități dedicate pregătirii elevilor și absolvenților din liceele partenere din județul Dâmbovița, care vor putea lucra pentru companie pe perioada vacanței de vară sau participa la programe suplimentare de dezvoltare personală.

Parteneriatul Arctic cu Liceul Tehnologic „Iordache Golescu" din Găești și cu Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu" din Târgoviște a început în anul 2017, compania investind până în prezent aproximativ 300.000 de euro în susținerea elevilor, prin acordarea de burse și asigurarea practicii obligatorii în fabricile Arctic. Compania susține în prezent șase clase de învățământ dual care se desfășoară pe parcursul celor trei ani de școală și care urmăresc calificările de operator mașini cu comandă numerică, frigotehnist și electronist.

Începând cu acest an, programul de învățământ dual va fi extins și va include o serie de activități extracurriculare cum ar fi internshipuri, workshopuri, sesiuni de training, consiliere și orientare în carieră.

Totodată, elevii și absolvenții celor două licee partenere pot obține joburi pe timp de vară în mai multe locații, printre care se numără: fabrica de frigidere din Găești, fabrica de mașini de spălat rufe din Ulmi sau în departamentul de Customer Care. Arctic vizează extinderea parteneriatului și pentru învățământul profesional și liceal din cele două unități de învățământ.

Proiectul de susținere a învățământului dual completează strategia Arctic de management și dezvoltare a talentelor, din care mai fac parte programul de internship Fresh Start, FIT Graduate Engineering Program sau Academia TechPro.

Arctic activează pe piața de electrocasnice din România. Cu aproximativ 5.700 de angajați, compania exportă 84% din producția totală în peste 80 de țări. Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002. Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 40 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și fabrica din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2,2 milioane de unități pe an.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Arctic oferă joburi pe timpul verii și programe de dezvoltare personală pentru elevi și absolvenți de liceu