Lectură de 2 minute

14 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Arctic lansează o emisiune gastronomică online, dedicată promovării unui stil de viață sustenabil 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Arctic lansează prima sa emisiune culinară online, care își propune să readucă la viață rețete românești mai puțin cunoscute, gătite cu ingrediente locale, de sezon. Prin acest demers, brandul continuă educația către un stil de viață sustenabil, pe care s-a concentrat în ultimii ani. Gazda emisiunii „Tradiții culinare sustenabile” este Marius Tudosiei, fondatorul proiectelor Băcănia Veche, un cunoscut promotor al ingredientelor locale și al gătitului sănătos. Primul episod este disponibil pe canalul de YouTube Arctic. 
 

Sursa foto: Arctic

Proiectul își propune să aducă în prim-plan ingrediente locale și rețete românești mai puțin știute, abordând sustenabilitatea într-o manieră ușor de înțeles și practică. În fiecare episod avem ocazia să descoperim un alt ingredient-vedetă, de sezon și accesibil, care se transformă într-o poveste despre viață, în timp ce este gătit cu ajutorul electrocasnicelor Arctic care beneficiază de tehnologii inovatoare. Emisiunea pornește de la o rețetă mai puțin cunoscută de publicul larg, iar ingredientul principal este pus în valoare ulterior și în alte preparate.

Alături de Marius Tudosiei, în fiecare episod este prezent și un invitat special, din arii geografice diferite ale României, care aduce în discuție, pe lângă rețete autentice, și tradiții specifice zonei sale.

Astfel, această inițiativă își propune să răspundă la întrebarea „Ce înseamnă să mănânci și să gătești sustenabil?”. Alimentele locale și de sezon presupun lanțuri scurte de aprovizionare, produc mai puțină poluare și aduc beneficii pentru sănătate și comunitate, în timp ce ne oferă inovație în bucătărie.

„Tradiții culinare sustenabile” vine în continuarea proiectelor brandului Arctic dedicate promovării unui stil de viață responsabil, fiind o extindere firească a campaniei „Mâncarea de la producătorii locali merită electrocasnicele încorporabile Arctic”, lansată în octombrie 2022.

Cu o istorie de peste jumătate de secol, Arctic exportă în prezent 84% din producția totală în peste 80 de țări. Arctic este parte din grupul Arçelik din 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție, integrând sustenabilitatea ca parte centrală a modelului său de afaceri. Compania deține în România două dintre cele mai mari fabrici de electrocasnice din Europa continentală, fabrica de la Găești unde au fost produse până în prezent peste 42 de milioane de aparate frigorifice și fabrica de mașini de spălat din Ulmi, prima fabrică Industry 4.0 din România, dotată cu cele mai recente tehnologii în materie de robotizare, inteligență artificială, machine learning și automatizare a proceselor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Arctic lansează o emisiune gastronomică online, dedicată promovării unui stil de viață sustenabil