Lectură de 2 minute

14 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Arctic lansează Fundația Arctic, organizație destinată sustenabilității în rândul românilor 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Arctic, producător de electrocasnice din România, lansează Fundația Arctic, o inițiativă care are drept scop promovarea educației pentru sustenabilitate.

Sursa foto: Arctic

În pregătirea lansării fundației, Arctic a desfășurat împreună cu Ipsos, companie în cercetarea de piață, un amplu studiu pe tema sustenabilității în România, cu scopul de a descoperi semnificația acestui concept în societatea actuală. Potrivit cercetării, companiile ar trebui să ia atitudine proactivă pentru o planetă sustenabilă, spun 91% dintre cei chestionați, fără a exclude implicarea populației (76%) și a guvernului (67%). 4 din 5 români se declară dispuși să facă mai multe activități pentru sustenabilitate, cu condiția să aibă mai multe cunoștințe în acest sens. Principala barieră este lipsa accesului facil la informație, dar și lipsa resurselor personale – fie timp, fie resurse financiare.

Cu ocazia lansării, Fundația Arctic a demarat campania Redefinește mândria românească, prin care și-a propus să le arate românilor că a fi sustenabil este o alegere la îndemână, cu care se pot mândri. Campania vizează să redefinească mentalitățile, folosind citate populare memorabile care au în mod normal un sens negativ și să le ofere o conotație pozitivă, legându-le de obiceiuri sustenabile.

Astfel, expresii precum „de căpătat” – pentru haine second-hand, „ca la țară” – pentru mâncarea de la producătorii locali sau „de pomană” pentru mâncarea primită în dar dobândesc valențe noi.

Din boardul Fundației Arctic fac parte Murat Büyükerk, CEO Arctic România, Gabriel Eremia, Marketing & Product Management Director Arctic România, Virginia Oțel, Corporate Communication Director Garanti BBVA România, Ruxandra Mercea, fondator Școala Încrederii, Ionuț Dună, Head of Indirect Sales Enel România.

Fundația Arctic este o organizație non-guvernamentală, nonprofit și apolitică a cărei misiune este să devină un catalizator al discuțiilor pe teme legate de sustenabilitate, un susținător al educației în materie de dezvoltare durabilă și un pilon de sprijin în evoluția României, ca societate, către un viitor mai bun. Fundația Arctic a fost fondată de compania Arctic și acționează ca o organizație independentă.

Citeste si:
Care este viitorul sectorului energiei din România? Energy R/Evolution, evenimentul care îți dă toate răspunsurile
Care este viitorul sectorului energiei din România? Energy R/Evolution, evenimentul care îți dă toate răspunsurile
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Arctic lansează Fundația Arctic, organizație destinată sustenabilității în rândul românilor