Lectură de 2 minute

23 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Arctic donează spitalului „Grigore Alexandrescu” produse electrocasnice în valoare de 100.000 de lei

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Compania Arctic donează produse electrocasnice în valoare de 100.000 de lei Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Donația face parte din campania derulată de companie la nivel național - Arctic pentru sănătate - inițiată la începutul pandemiei, în cadrul căreia a donat electrocasnice de peste 1,4 milioane de lei cu scopul de a susține efortul echipelor medicale în lupta împotriva crizei generate de COVID-19.

Donația Arctic pentru Spitalul Clinic de Urgență „Grigore Alexandrescu” constă în 56 de electrocasnice - 26 de unități de aer condiționat și 30 de aparate frigorifice, necesare pentru buna funcționare a spitalului și pentru a asigura confortul personalului medical și al pacienților.

„Ne menținem angajamentul de a sprijini cu tot ceea ce este posibil serviciile de sănătate și personalul medical din România, țară în care grupul nostru operează cel mai important centru de producție din Europa continentală. Solidaritatea nu se limitează la valurile pandemice, scopul nostru este să ne implicăm în comunitatea din care facem parte ori de câte ori este nevoie de ajutorul nostru”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Compania a donat în cadrul campaniei „Arctic pentru sănătate” peste 1.300 de produse electrocasnice către peste 90 de spitale și servicii de ambulanță. De asemenea, cele cinci ventilatoare mecanice donate de Arctic spitalelor din județul Dâmbovița au sprijinit eforturile cadrelor medicale în tratarea cazurilor grave.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din România. Acesta asigură urgențele pentru peste 1,2 milioane de copii din toată țara, peste 800 de consultații fiind realizate zilnic.

Arctic este o companie de electrocasnice din România. Cu peste 5.500 de angajați, compania exportă 80% din producția totală în peste 68 de țări. Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002. Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 38 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și fabrica de mașini de spălat din Ulmi, Dâmbovița, cu o capacitate de producție de 2,2 milioane de unități pe an la finalizarea investițiilor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Arctic donează spitalului „Grigore Alexandrescu” produse electrocasnice în valoare de 100.000 de lei