Lectură de 2 minute

14 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Arctic a depășit două milioane de mașini de spălat rufe produse la fabrica din Ulmi și anunță dublarea capacității de producție

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de electrocasnice Arctic a depășit două milioane de mașini de spălat rufe produse în fabrica din Ulmi, unde a fost pusă în funcțiune recent și cea de-a doua linie de producție. Capacitatea fabricii din Ulmi se va dubla, ajungând la 2,2 milioane de electrocasnice produse anual.

Investiția în cea de-a doua linie de producție se ridică la peste 37,8 milioane de euro. În prezent, în unitatea din Ulmi sunt fabricate peste 300 de modele de mașini de spălat rufe cu diverse dotări, destinate atât pieței locale, cât și consumatorilor din 47 de alte țări - 30 din Europa și 17 pe alte continente. Exporturile se ridică la 80% din producția anuală.

„Prin operaționalizarea completă a celei de-a doua linii de producție din Ulmi, Arctic va realiza anual în țară peste 5 milioane de electrocasnice”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Investițiile totale în unitatea de producție depășesc 160 de milioane de euro.

În prezent, peste 200 de roboți sunt implicați în procesul de producție, generând o creștere a productivității cu 30%. Construit pe un teren de 700.000 de metri pătrați, centrul de producție din Ulmi încorporează sisteme automate pentru manipularea și depozitarea componentelor, controlul calității fiind în totalitate automatizat.

Arctic mai deține și operează în România cea mai mare fabrică de produse electrocasnice din Europa Continentală, la Găești, unde s-au produs până acum peste 40 de milioane de aparate frigorifice, ce au fost exportate în peste 80 de țări.

Arctic activează pe piața de electrocasnice din România. Cu aproximativ 5.700 de angajați, compania exportă 84% din producția totală în peste 80 de țări. Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002. Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 40 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și fabrica din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2,2 milioane de unități pe an.

Citeste si:
AROBS achiziționează Infobest și își consolidează prezența în România și Germania
AROBS achiziționează Infobest și își consolidează prezența în România și Germania
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Arctic a depășit două milioane de mașini de spălat rufe produse la fabrica din Ulmi și anunță dublarea capacității de producție