Lectură de 2 minute

22 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Arabesque inaugurează cea mai mare platformă logistică din țară, după o investiție de 25 de milioane de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Compania de distribuție de materiale pentru construcții și finisaje Arabesque va inaugura, pe 24 martie 2023, la Suceava, cea mai mare platformă logistică de vânzare a materialelor de construcții și finisaje din țară. Platforma se întinde pe o suprafață de 46.900 mp, include un depozit Arabesque și un magazin MATHAUS, cu o suprafață construită totală de aproximativ 22.000 mp.

Sursa foto: Arabesque/Mathaus

Platforma Arabesque/Mathaus Suceava este cel mai mare proiect dezvoltat de compania românească în ultimul an. Cu o investiție de 25 de milioane de euro Arabesque își propune să aducă mai aproape de piața regională o gamă completă de produse și servicii specializate.

Platforma logistică din Suceava se întinde pe o suprafață de 46.900 mp și este prima din țară în care compania integrează un depozit Arabesque și un magazin Mathaus, cu o suprafață construită totală de aproximativ 22.000 mp, optimizând astfel serviciile și portofoliul de produse disponibile, atât pentru companiile de construcții, producătorii de mobilă și firmele care dezvoltă proiecte de construcții sau renovări, cât și pentru clienții finali.

Cu ajutorul flotei proprii formată din peste 1.000 de camioane, transportul este asigurat în cel mai scurt timp, cu monitorizare prin GPS a comenzii. Aceste servicii vor fi disponibile pieței regionale din Moldova, prin deschiderea în Suceava a celei mai mari platforme logistice de vânzare a materialelor de construcții și finisaje din țară.

Sorin Ștefan, director general operațional Arabesque

Investiția celui furnizorului de soluții integrate pentru piața construcțiilor din România are un impact pozitiv și asupra economiei locale, prin generarea unui număr de aproximativ 200 de locuri de muncă noi în Suceava.

Lansarea noului magazin Mathaus va avea loc pe 24 martie, iar clienții sunt așteptați în noua locație din strada Traian Vuia nr. 17, unde vor avea la dispoziție peste 46.000 de produse pe stoc, pornind de la oțel beton, structuri metalice și zidărie, profile și țevi metalice, plăci din lemn, sisteme complete pentru acoperișuri, toată gama de compartimentări de gips carton, plăci tehnice și tavane casetate, termoizolații, mortare, gleturi, adezivi, sape, vopsea și tencuieli, peste 2.000 de decoruri de parchet, gresie și faianță, întreaga gamă de instalații sanitare și electrice, o gamă extinsă de scule electrice și echipament de protecție. Sunt 46.000 de produse care se referă strict la domeniul construcțiilor și renovărilor, gata pentru a fi livrate cu flota proprie Arabesque, în 24/48 ore.

Compania Arabesque, cel mai mare furnizor de soluții integrate pentru piața construcțiilor din România, se află pe piață din 1994 și are o prezență regională în Moldova, Ucraina, Bulgaria. Fondată în Galați, în 1994, de către omul de afaceri Cezar Rapotan, Arabesque deține 36 de centre comerciale, dintre care 26 în România. Echipa din România numără peste 2900 de oameni iar forța logistică este asigurată de cele peste 1000 de camioane specializate.

Citeste si:
Două dintr-o lovitură: rețeaua locală Magazine DIANA se extinde cu două magazine
Două dintr-o lovitură: rețeaua locală Magazine DIANA se extinde cu două magazine

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Arabesque inaugurează cea mai mare platformă logistică din țară, după o investiție de 25 de milioane de euro