Lectură de un minut

02 Mai 2023 - Știri și Noutăți

AQUILA va investi peste 12 milioane de euro în mijloace de transport și echipamente de depozit

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

AQUILA, companie în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, cu aproape 30 de ani de experiență în această industrie, și-a bugetat investiții de 12,7 milioane de euro pentru anul în curs.

Sursa foto: Aquila/ Facebook

Din această sumă, AQUILA a stabilit un plafon cumulat de 9 milioane de euro pentru încheierea de contracte de finanțare tip leasing pentru echipamente de depozit și automatizări (în valoare de 1,4 milioane de euro) și mijloace de transport (în valoare de 7,6 milioane de euro).

Bugetul a fost aprobat de către Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din data de 28 aprilie 2023.

Ne-am asumat reînnoirea flotei, optimizarea rutelor de transport, eficientizarea operațiunilor logistice, cursuri de conducere defensivă pentru angajați, precum și utilizarea surselor alternative de energie. Investițiile programate urmează strategia de sustenabilitate a companiei, prin care țintim reducerea cu 10% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2026, având ca referință anul 2021.

Cătălin Vasile, CEO AQUILA

Flota AQUILA are peste 1.600 de vehicule în total, o parte considerabilă fiind dedicată transportului bunurilor din toate categoriile de temperatură (ambient, refrigerat, congelat), care operează național și internațional în peste 20 de țări din UE, Elveția și Marea Britanie, etc.

În prezent, 70% din flota AQUILA este echipată cu motoare Euro 6, iar compania și-a propus să înlocuiască treptat mașinile echipate cu motoare pe benzină și motorină, cu mașini echipate cu motoare cu propulsie alternativă, pe GPL sau Hybrid.

Pentru anul 2023 Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a decis aprobarea încheierii de contracte de finanțare tip leasing, pentru investiții, cu încadrarea într-un plafon total cumulat de 9 milioane de euro. Pentru mijloacele de transport contractele vor avea o durată maximă de 60 luni, o dobândă maximală Euribor +3,5% și un avans maxim de 15%.

Citeste si:
Gebrüder Weiss va crește numărul de vehicule electrice până la finalul anului 22024
Gebrüder Weiss va crește numărul de vehicule electrice până la finalul anului 22024

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  AQUILA va investi peste 12 milioane de euro în mijloace de transport și echipamente de depozit