Lectură de 2 minute

22 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Aquila va distribui la nivel național, din 2022, produsele companiei austriece Rauch

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Aquila va distribui la nivel național, de la 1 ianuarie 2022, produsele companiei Rauch, unul dintre producătorii principali de sucuri și băuturi de fructe în Europa. Acordul acoperă toate canalele de distribuție, inclusiv stațiile de carburant, comerțul modern și, în curând, canalul magazinelor tradiționale.

„Continuăm astfel strategia de a ne dezvolta și optimiza rețeaua și de a diversifica gama de produse distribuite și ne pregătim pentru extinderea prin intermediul achizițiilor pe care am anunțat-o în momentul listării cu succes la Bursa de Valori București. Din această perspectivă, anul 2022 se anunță a fi unul foarte dinamic pentru noi”, a declarat Razvan Bagherea, director organizare și resurse umane, Aquila.

„Gama noastră variată de produse acoperă un spectru larg de gusturi, de la băuturi pentru copii până la nectaruri din fructe și băuturi cu aromă de cafea, produse deja cunoscute de consumatorii din Romania”, a declarat Daniel Wuestner, director general Rauch Fruchtsaefte GmBH.

Rauch este o companie austriacă cu peste 2.050 de angajați, care a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro și care este prezentă în peste 100 de piețe din întreaga lume. Compania deține 16 fabrici și 12 branduri. Dintre acesta menționăm Bravo, Happy Day, Cafemio si Yippy.

Aquila, cea mai mare companie din domeniul distribuției, a înregistrat, la 30 septembrie 2021, un profit net de 43,8 milioane lei, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului 2020. Profitul net anunțat este cel mai mare de la înființarea companiei.

Înființată în 1994 și cu o echipă de aproape 3.000 de angajați, Aquila este liderul pieței de distribuție din România, operând și în Republica Moldova. Aquila oferă partenerilor săi soluții integrate, prin vânzarea de produse și servicii complementare. În 2020, compania a avut o cifră de afaceri de peste 370 de milioane de euro. Aquila este o companie cotată la Bursa de Valori București sub simbolul AQ.

De la înființarea sa, din 1919 și până în prezent, Rauch a rămas o companie austriacă de familie, deja aflată la a patra generație.

Citeste si:
Brandul românesc MIZAR deschide un nou magazin
Brandul românesc MIZAR deschide un nou magazin
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Aquila va distribui la nivel național, din 2022, produsele companiei austriece Rauch