"Ne susţinem, astfel, un nivel previzibil de cost, ne putem menţine angajamentele de calitate şi performanţă şi, în acelaşi timp, ne reducem amprenta asupra mediului, prin diminuarea consistentă a emisiilor", a declarat Razvan Bagherea, director Organizare şi Resurse Umane, Aquila.
Centralele fotovoltaice se află la Ploieşti. Investiția vizează centrala fotovoltaică, recent extinsă la o capacitate totală de 200 Kw, ceea ce va permite reducerea cu 60% a cantităţii de energie electrică achiziţionată pentru locul respectiv de consum.
Cea de-a doua investiție, realizată la sediul social al Aquila, va genera economii de aproximativ 27% din cantitatea de energie electrică achiziţionată pentru acest loc de consum.
La acest moment, mai mult de jumătate din energia electrică consumată de Aquila provine din surse regenerabile.
Aquila, fondată în 1994 şi cu o echipă de aproximativ 3.000 de angajaţi, este unul din liderii pieţei de distribuţie de bunuri de larg consum din România, operând şi în Republica Moldova
În 2021, veniturile grupului au crescut cu 13%, ajungând la 1,9 miliarde de lei, în timp ce profitul net a atins 71 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de 2020.
Următorii 7 ani sunt decisivi pentru a limita încălzirea globală la 1.5°C. De ce și cum poate contribui România la acest efort?
