Lectură de un minut

21 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Aquila investește în centrale fotovoltaice pentru a-și asigura energia

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Aquila, unul din liderii pieţei de distribuţie de bunuri de larg consum din România, va investi peste 220.000 euro pentru realizarea unor centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de 230 Kw, care vor reduce emisiile de CO2 cu peste 113 tone pe an.

Sursa foto: Aquila

"Ne susţinem, astfel, un nivel previzibil de cost, ne putem menţine angajamentele de calitate şi performanţă şi, în acelaşi timp, ne reducem amprenta asupra mediului, prin diminuarea consistentă a emisiilor", a declarat Razvan Bagherea, director Organizare şi Resurse Umane, Aquila.

Centralele fotovoltaice se află la Ploieşti. Investiția vizează centrala fotovoltaică, recent extinsă la o capacitate totală de 200 Kw, ceea ce va permite reducerea cu 60% a cantităţii de energie electrică achiziţionată pentru locul respectiv de consum.

Cea de-a doua investiție, realizată la sediul social al Aquila, va genera economii de aproximativ 27% din cantitatea de energie electrică achiziţionată pentru acest loc de consum.

La acest moment, mai mult de jumătate din energia electrică consumată de Aquila provine din surse regenerabile.

Aquila, fondată în 1994 şi cu o echipă de aproximativ 3.000 de angajaţi, este unul din liderii pieţei de distribuţie de bunuri de larg consum din România, operând şi în Republica Moldova

În 2021, veniturile grupului au crescut cu 13%, ajungând la 1,9 miliarde de lei, în timp ce profitul net a atins 71 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de 2020.

Citeste si:
Fabricanții, retailerii și consumatorii vor putea accesa fonduri nerambursabile pentru investiții în energie verde 
Fabricanții, retailerii și consumatorii vor putea accesa fonduri nerambursabile pentru investiții în energie verde 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Aquila investește în centrale fotovoltaice pentru a-și asigura energia