Lectură de un minut

24 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Aproape 400 de kilograme de carne au fost confiscate de inspectorii ANSVSA, la mare, în ultima săptămână

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În perioada 17 – 23 iulie 2023, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 235 de unități localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța.

Sursa foto: ANSVSA

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la:

  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
  • nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 47 de unități, cu amenzi în valoare de 551.200 de lei. De asemenea, au fost emise 5 ordonanțe de interzice a activității și o ordonanță de suspendare a activității.

Au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 367 de kilograme (carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată).

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Aproape 400 de kilograme de carne au fost confiscate de inspectorii ANSVSA, la mare, în ultima săptămână