Lectură de 2 minute

11 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Apple vrea să folosească propriile sale display-uri, din 2024. Ce furnizorii are acum compania

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul american Apple Inc intenÅ£ionează ca, începând din 2024, să utilizeze propriile sale display-uri în dispozitivele mobile, în încercarea de a-ÅŸi reduce dependenÅ£a de parteneri precum Samsung ÅŸi LG ÅŸi pentru a produce mai multe componente in-house.

Sursa foto: unsplash.com

Potrivit surselor, Apple intenÅ£ionează să înceapă să facă trecerea la propriile sale display-uri pentru cele mai scumpe modele de Apple Watch de la finele anului următor. Trecerea de la actualele ecrane de tip OLED, la o tehnologie denumită microLED, ar urma să vizeze ÅŸi celelalte dispozitive produse de Apple, inclusiv telefoanele iPhone, scrie Agerpres.ro.

Toate aceste schimbări fac parte dintr-un efort mai amplu destinat înlocuirii componentelor venite de la furnizori cu componente produse in-house, un efort care ar urma să confere Apple un control mai mare asupra design-ului ÅŸi performanÅ£elor produselor sale. Gigantul american a renunÅ£at deja la cipurile produse de Intel Corp. pentru computerele Mac în favoarea propriilor sale cipuri ÅŸi intenÅ£ionează să facă la fel ÅŸi cu alte componente centrale din telefoanele iPhone.

Noile display-uri microLED ar urma să fie primele ecrane Apple concepute ÅŸi dezvoltate în întregime in-house. În prezent, compania americană cumpără ecrane de la o gamă largă de producători, inclusiv Japan Display Inc., Sharp Corp. ÅŸi BOE Technology Group Co., pe lângă Samsung ÅŸi LG.

Ca reacÅ£ie la acest informaÅ£ii, acÅ£iunile LG Display au înregistrat o scădere de 4,1%, având în vedere că Apple este responsabil pentru 36% din veniturile realizate de LG Display. În schimb, acÅ£iunile Samsung Electronics nu au avut de suferit pentru că Samsung este cel mai mare producător mondial de display-uri ÅŸi telefoane mobile ÅŸi obÅ£ine doar aproximativ 6,6% din vânzări de pe urma dispaly-urilor furnizate Apple.

Chiar dacă Apple se va ocupa de design-ul noilor display-uri ÅŸi va pune la punct procesele de producÅ£ie, cel mai probabil gigantul american se va baza pe un furnizor extern care se va ocupa de producÅ£ia de masă. Apple are o facilitate de cercetare ÅŸi producÅ£ie la Santa Clara, California, la aproximativ 15 minute de sediul central Apple Park, unde a efectuat deja teste cu privire la producÅ£ia de ecrane. Grupul are o facilitate similară de cercetare ÅŸi dezvoltare în Taiwan.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Apple vrea să folosească propriile sale display-uri, din 2024. Ce furnizorii are acum compania