Lectură de 2 minute

27 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Aplicația de Live Shopping a VTEX, prezentă în 10 țări, este utilizată de peste 100 de branduri

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Aplicația VTEX Live Shopping, a platformei enterprise de comerț digital pentru branduri și retaileri VTEX, a ajuns în 10 țări și este utilizată de peste 100 de branduri, printre care și Victoria's Secret, Caterpillar, Oster și Xiaomi.

„Suntem mândri că putem să ne pregătim clienții enterprise pentru viitor, accelerându-le tranziția spre această nouă eră. Succesul aplicației VTEX Live Shopping demonstrează nevoia consumatorilor pentru experiențe similare magazinelor fizice în mediul online, iar retailerii descoperă potențialul ridicat de engagement și conversie”, a adăugat Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA Sales VP în cadrul VTEX.

Durata medie a sesiunii online poate crește de 5 ori

Brandurile și retailerii care folosesc VTEX Live Shopping au înregistrat o creștere de cinci ori a duratei medii a sesiunii online de shopping. Specialiștii în ecommerce pot folosi acum aplicația Live Shopping pentru a planifica, executa și gestiona evenimente live one-to-one și one-to-many. Consumatorii pot interacționa cu experți în anumite categorii de produse sau influenceri și, în același timp, pot promova evenimentul în cadrul propriilor comunități, aducând experiențele interactive din magazinele fizice în lumea digitală.

Aplicația oferă posibilitatea de a urmări desfășurarea evenimentelor live, inclusiv numărul de participanți, numărul de produse adăugate în coș, valoarea medie a comenzii, aprecierile, distribuirile și multe altele. Acest tip de informații referitoare la comportamentul și preferințele consumatorilor permit brandurilor și retailerilor să optimizeze sortimentul de produse și să îmbunătățească continuu experiența utilizatorului final, creând un ciclu de engagement continuu și crescând conversia cu peste 30% în timpul evenimentelor live, potrivit VTEX.

Compania și-a extins portofoliul global cu Whirlpool, parteneriat valabil în șase țări europene, cu Unilever în Spania, dar și cu noi clienți enterprise precum Briggs & Stratton în SUA, cel mai mare producător mondial de motoare pentru echipamente electrice pentru exterior.

VTEX a desemnat-o pe Fernanda Weiden în poziția de Chief Technology Officer (CTO).

VTEX furnizează o platformă enterprise de comerț digital. Platforma permite clienților să își implementeze strategia de comerț, inclusiv construirea magazinelor online, integrarea și gestionarea comenzilor pe mai multe canale și crearea unui marketplace. VTEX a fost înființată în Brazilia, iar acum se extinde la nivel global.

Citeste si:
Revoluție comercială în 2024: Plățile biometrice și sesiunile de live shopping câștigă teren
Revoluție comercială în 2024: Plățile biometrice și sesiunile de live shopping câștigă teren
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Aplicația de Live Shopping a VTEX, prezentă în 10 țări, este utilizată de peste 100 de branduri