Lectură de 2 minute

14 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Anumiți producători de ciocolată anunță creșteri de prețuri pentru a acoperi criza de cacao

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Producătorii de ciocolată Hershey și Cadbury plănuiesc mai multe creșteri de prețuri pentru a acoperi o nouă creștere record a prețurilor la cacao, chiar dacă consumatorii afectați de inflație își reduc achizițiile, iar profiturile companiilor sunt afectate.

Sursa foto: Unsplash

Prețurile la cacao aproape s-au dublat în ultimul an, atingând o serie de recorduri în ultimele săptămâni, din cauza scăderii ofertelor.

Producătorii de ciocolată au transferat costurile în creștere către consumatori fără a pierde prea multă cerere, notează ESM.

Dar cumpărătorii reduc cumpărăturile într-o măsură mai mare decât anul trecut, au dezvăluit Hershey și producătorul Cadbury Mondelēz în recentele telefoane privind câștigurile trimestriale, ceea ce a afectat perspectivele lor de vânzări.

Creșteri de prețuri

CEO-ul Hershey, Michele Buck, a declarat săptămâna trecută că "având în vedere unde se află prețurile la cacao, vom folosi toate instrumentele din setul nostru de instrumente, inclusiv prețurile, ca o modalitate de a gestiona afacerea".

Mondelēz, care produce bomboanele de ciocolată Milka și Cadbury, plănuiește, de asemenea, creșteri de prețuri pentru a acoperi inflația la cacao, au declarat directorii în cadrul unei teleconferințe privind rezultatele din 30 ianuarie. Comercianții cu amănuntul din Europa ar putea să se opună majorărilor, ceea ce ar putea duce la scăderea vânzărilor în regiune, au declarat directorii Mondelēz.

Prețurile ciocolatei Mondelēz în Europa, cea mai mare piață a sa, au crescut cu 12% până la 15% anul trecut, a declarat luna trecută directorul general Dirk Van de Put într-o convorbire cu analiștii de pe Wall Street.

Compania și-a modernizat anul trecut brandul Toblerone de lux, lansând mini batoanele de ciocolată Tiny Toblerone în unele magazine din SUA și Toblerone Truffles în Europa. Un pachet de 7,61 de uncii de Tiny Toblerone se vinde cu 6,58 dolari pe Walmart.com. Un baton Toblerone de 3,52 uncii costă 2,84 dolari pe Walmart.com.

Citeste si:
Franța ia din nou atitudine în problema shrinkflation: retailerii nu vor mai putea vinde produsele cu gramaj redus la prețuri mari 
Franța ia din nou atitudine în problema shrinkflation: retailerii nu vor mai putea vinde produsele cu gramaj redus la prețuri mari 

De asemenea, producătorul elvețian de trufe Lindt & Sprungli încearcă să compenseze creșterea costurilor cu cacaua prin creșterea eficienței pe cât posibil și printr-o "strategie de achiziție orientată spre viitor", potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Anumiți producători de ciocolată anunță creșteri de prețuri pentru a acoperi criza de cacao