Lectură de 4 minute

14 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Antrenamentele de grup - noua ta distracție alături de prieteni

Advertorial

Abonează-te pe  

Exercițiile fizice au beneficii clare pentru sănătatea și bunăstarea noastră, cum ar fi, scăderea tensiunii arteriale, un control glicemic îmbunătățit, un somn mai bun. Multitudinea de studii apărute recent confirmă acest lucru, tocmai de aceea astăzi vom face un pas mai departe, pentru a vorbi despre un anumit tip de antrenament - clasele de group fitness și avantajele acestora pentru sănătatea ta. Acum, la final de an, poate fi momentul potrivit să-ți fixezi obiectivele pentru 2024, pentru a intra cu o nouă atitudine în noul an, mai activă și mai sănătoasă. Mai jos vom vedea câteva motive pentru care ar fi bine să treci la acțiune.

Sursa foto: World Class

Toți ceilalți o fac, de ce nu și tu?

Oamenii din jur îți influențează atitudinile și răspunsurile emoționale față de exercițiile fizice. Acestea îți pot afecta modul în care te simți în legătură cu antrenamentele, ceea ce este esențial pentru a determina dacă te vei alătura sau nu claselor de group fitness. Dacă ajungi să cunoști și alte persoane care fac sport în mod regulat, vei începe să percepi exercițiile fizice ca fiind un lucru pozitiv, deloc ieșit din comun, dezirabil și mai ales, realizabil. Dacă vei petrece mai mult timp cu oameni activi, care merg constant la sală, te vei simți în timp atras de ideea și noul tău obicei de a face cât mai multă mișcare.

Distracția cu prietenii este motivantă

Chiar dacă ai decis deja că exercițile fizice trebuie să facă parte din viața ta, este bine să știi câte ceva și despre motivațiile care te vor ajuta să îți menții viu interesul pentru workout.
Cea mai importantă motivație este cea intrinsecă – faci ceva pentru că acel lucru este plăcut, satisfăcător, sau ambele. Dacă îți plac exercițiile fizice în sine și nu doar sentimentele pozitive pe care le ai după ce te-ai antrenat, este probabil să rămâi atașat mai multă vreme de această activitate. Exercițiile de grup pot transforma de asemenea antrenamentul într-o activitate socială distractivă, ceea ce te va face să continui.

Clasele de group fitness pot satisface și unele nevoi psihologice de bază. Sprijinul social din partea unui grup poate întări sentimentul de autonomie și control. Și cu siguranță îți va dezvolta legătura pe care o creezi cu ceilalți participanți la clase. Oamenii aleg în mod natural să mențină comportamentele care le aduc un sentiment de împlinire pe termen lung, precum și o stare mentală bună.

Colegii te pot ajuta să faci din mișcare un obicei

Exercițiile de grup pot face ca mișcarea să devină o activitate ușoară și absolut normală. În primul rând, te uiți la alți oameni pentru a învăța cum să faci anumite lucruri și este o tendință umană de a-ți modela comportamentul după cei pe care îi vezi în jurul tău.
Când îi observi pe colegii de la clasa de Body Combat sau Interval transpirați, de exemplu, îți va crește încrederea în propria capacitate de a face exerciții fizice - psihologii numesc acest lucru autoeficacitate.
Acest lucru este foarte important pentru a începe o nouă rutină de exerciții, indiferent că e vorba de clasa de yoga sau de cele mai noi coregrafii Les Mills.
În al doilea rând, prietenii sau colegii pot elimina unele dintre barierele din calea exercițiilor fizice. Un coleg de la clasa de group fitness îți poate da câte un reminder cu privire la antrenamente sau chiar o încurajare sau te poate învăța exerciții noi. Nu ar trebui exclus din ecuație instructorul, care până la urmă este cel ce dirijează întreaga clasă și energia pe care o dezvoltați împreună.

Citeste si:
evoMAG introduce două noi categorii de produse în portofoliu: birotică și jucării
evoMAG introduce două noi categorii de produse în portofoliu: birotică și jucării

La fel de important este și spiritul de competiție care se activează atunci când te antrenezi în grup. Atunci vei vedea cum intensitatea workout-ului crește pe măsură ce minutele se scurg, dar asta nu mai reprezintă un impediment acum, pentru că nu ești singur. Obiceiurile sănătoase au nevoie de un imbold pentru a declanșa comportamentul. O prietenă care îți trimite regulat mesaje să vă vedeți la piscină este un bun exemplu despre cum înotul ar putea deveni parte din stilul tău de viață #BeHealthy.

Și pentru că am adus vorba de înot, poate ar fi o idee excelentă să-ți faci un abonament la cea mai extinsă rețea de health & fitness și piscine de la World Class. Diversitatea claselor de group fitness, antrenorii profesioniști, echipamentele de ultimă generație și atmosfera călduroasă te vor face să revii mereu cu plăcere la noul tău obicei - acela de a face mișcare alături de prieteni și colegi cât de des ai ocazia!

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Antrenamentele de grup - noua ta distracție alături de prieteni