Lectură de 3 minute

26 Aug 2022 - Știri și Noutăți

Anticariatele oferă cărți de citit din toate domeniile!

Otilia Caloian

Abonează-te pe  

Nu toți pasionații de cărți aleg să-și procure noile lecturi din același loc: în timp ce unii optează pentru varianta mai scumpă de a achiziționa carți noi, alții se limitează la cărțile împrumutate de la bibliotecă pentru o perioadă scurtă de timp. Ambele variante vin cu câte un set de avantaje și dezavantaje, de care cei interesați se pot folosi pentru a lua o decizie potrivită.

Sursa foto: Pixabay.com

Mai există o metodă la care cititorii pot apela pentru a obține cărți de citit la prețuri accesibile, prin intermediul anticariatelor. Înainte de a fi puse în vânzare, volumele sunt verificate cu atenție, astfel încât clienții să nu-și facă griji în privința stării în care se află; carțile pe care urmează să le primească sunt păstrate în cele mai bune condiții.

Șansele sunt ca o operă ce pare a fi greu de găsit, să se afle deja pe rafturile unui anticariat. Poate fi vorba despre o carte de critică, pe care pasionații de lectură au mare nevoie să o consulte, sau a carte veche de istorie, pentru care nu s-au mai publicat alte ediții. Indiferent de tipul de carte, anticariatul reprezintă un punct bun de pornire pentru căutări.

Cum reușesc anticariatele să mențină o activitate constantă?

Pentru ca serviciile lor să ajungă la un public cât mai larg, anticariatele din ziua de astăzi își desfășoară activitatea și în mediul online. Utilizatorii pot vizualiza colecția pe care o pune la dispoziție un anticariat cu un singur click; mai mult decât atât, ei au posibilitatea să ordoneze cărțile din colecția respectivă în funcție de caracteristicile care îi interesează.

Anticariatele fac tot posibilul să le ofere clienților servicii de înaltă calitate, astfel încât să nu fie nevoiți să cheltuie sume mari pe cele mai noi ediții ale unor cărți. Chiar dacă nu par mulți bani pe moment, ei se vor aduna în timp. Operele cumpărate din anticariate sunt de multe ori mai accesibile ca cele din librării, din punct de vedere al bugetului și spre deosebire de cele împrumutate de la bibliotecă, nu vor trebui returnate după câteva săptămâni.

Tot aici, cititorii vor putea beneficia chiar și de reduceri la titlurile lor favorite. Asemenea librăriilor, anticariatele își doresc să atragă un număr cât mai mare de pasionații ai cititului, iar ofertele pe care le fac în mod periodic reflectă acest lucru.

Care sunt cele mai populare genuri ce pot fi găsite la un anticariat?

Mulți oameni trăiesc cu impresia că anticariatele au doar cărți vechi puse la vânzare. In realitate, colecțiile din cadrul lor cuprind atât cărți publicate cu decenii în urmă, cât și volume apărute de curând, care pot fi găsite în diverse magazine. Genurile lor sunt atât de variate, încât unei persoane îi este imposibil să răsfoiască titlurile fără să găsească ceva care să-i trezească interesul, sau care o să-i folosească pe plan profesional.

În final, anticariatele ies în evidență prin gama variată de cărți: ele nu se ocupă doar de carte veche, ci au o colecție bogată, în care sunt prezente toate genurile literare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Anticariatele oferă cărți de citit din toate domeniile!