Lectură de 3 minute

26 Aug 2022 - Știri și Noutăți

Anticariatele oferă cărți de citit din toate domeniile!

Otilia Caloian

Abonează-te pe  

Nu toÈ›i pasionaÈ›ii de cărÈ›i aleg să-È™i procure noile lecturi din acelaÈ™i loc: în timp ce unii optează pentru varianta mai scumpă de a achiziÈ›iona carÈ›i noi, alÈ›ii se limitează la cărÈ›ile împrumutate de la bibliotecă pentru o perioadă scurtă de timp. Ambele variante vin cu câte un set de avantaje È™i dezavantaje, de care cei interesaÈ›i se pot folosi pentru a lua o decizie potrivită.

Sursa foto: Pixabay.com

Mai există o metodă la care cititorii pot apela pentru a obÈ›ine cărÈ›i de citit la preÈ›uri accesibile, prin intermediul anticariatelor. Înainte de a fi puse în vânzare, volumele sunt verificate cu atenÈ›ie, astfel încât clienÈ›ii să nu-È™i facă griji în privinÈ›a stării în care se află; carÈ›ile pe care urmează să le primească sunt păstrate în cele mai bune condiÈ›ii.

Șansele sunt ca o operă ce pare a fi greu de găsit, să se afle deja pe rafturile unui anticariat. Poate fi vorba despre o carte de critică, pe care pasionații de lectură au mare nevoie să o consulte, sau a carte veche de istorie, pentru care nu s-au mai publicat alte ediții. Indiferent de tipul de carte, anticariatul reprezintă un punct bun de pornire pentru căutări.

Cum reușesc anticariatele să mențină o activitate constantă?

Pentru ca serviciile lor să ajungă la un public cât mai larg, anticariatele din ziua de astăzi îÈ™i desfășoară activitatea È™i în mediul online. Utilizatorii pot vizualiza colecÈ›ia pe care o pune la dispoziÈ›ie un anticariat cu un singur click; mai mult decât atât, ei au posibilitatea să ordoneze cărÈ›ile din colecÈ›ia respectivă în funcÈ›ie de caracteristicile care îi interesează.

Anticariatele fac tot posibilul să le ofere clienÈ›ilor servicii de înaltă calitate, astfel încât să nu fie nevoiÈ›i să cheltuie sume mari pe cele mai noi ediÈ›ii ale unor cărÈ›i. Chiar dacă nu par mulÈ›i bani pe moment, ei se vor aduna în timp. Operele cumpărate din anticariate sunt de multe ori mai accesibile ca cele din librării, din punct de vedere al bugetului È™i spre deosebire de cele împrumutate de la bibliotecă, nu vor trebui returnate după câteva săptămâni.

Tot aici, cititorii vor putea beneficia chiar È™i de reduceri la titlurile lor favorite. Asemenea librăriilor, anticariatele îÈ™i doresc să atragă un număr cât mai mare de pasionaÈ›ii ai cititului, iar ofertele pe care le fac în mod periodic reflectă acest lucru.

Care sunt cele mai populare genuri ce pot fi găsite la un anticariat?

MulÈ›i oameni trăiesc cu impresia că anticariatele au doar cărÈ›i vechi puse la vânzare. In realitate, colecÈ›iile din cadrul lor cuprind atât cărÈ›i publicate cu decenii în urmă, cât È™i volume apărute de curând, care pot fi găsite în diverse magazine. Genurile lor sunt atât de variate, încât unei persoane îi este imposibil să răsfoiască titlurile fără să găsească ceva care să-i trezească interesul, sau care o să-i folosească pe plan profesional.

În final, anticariatele ies în evidență prin gama variată de cărÈ›i: ele nu se ocupă doar de carte veche, ci au o colecÈ›ie bogată, în care sunt prezente toate genurile literare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Anticariatele oferă cărÈ›i de citit din toate domeniile!