Lectură de un minut

16 Aug 2021 - Știri și Noutăți

ANSVSA retrage de la vânzare mai multe sucuri din cauza oxidului de etilenă

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Sucurile marca Figo și Fruit&Friends au fost retrase de la vânzare din magazinele Metro, Cora, Penny, Selgros și Carrefour, din cauza conținutului de oxid de etilenă, de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Compania Maspex Romania, în calitate de producator al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al băuturilor livrate către retaileri, care are impact asupra băuturilor Figo.

,,Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora. Rechemarea se aplică NUMAI pentru următoarele produse şi loturi de băutură răcoritoare Figo'', transmite ANSVSA.

Și producătorul Alonor Company încearcă retragerea de la comercializare a sucurilor Fruit&Friends, ca măsură de prevenție, existând suspiciunea depășirii conținutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor.

Cosumatorii sunt rugați să nu consume produsele și, fie să le distrugă, fie ca, în cazul în care doresc ca suma să le fie restituită, să se prezinte la magazinul de la care le-au cumpărat, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Citeste si:
Alexandru Anghel, producător legume: Este mai nociv un crenvurșt decât o roșie cu pesticide 
Alexandru Anghel, producător legume: Este mai nociv un crenvurșt decât o roșie cu pesticide 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ANSVSA retrage de la vânzare mai multe sucuri din cauza oxidului de etilenă