Lectură de un minut

16 Jul 2021 - Știri și Noutăți

ANSVSA retrage de la comercializare mai multe produse Carrefour și Penny, pentru depășirea limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță retragerea de la comercializare a două produse Carrefour și Penny: mărarul mărunțit și a două sortimente cu înghețată, ca urmare a depășirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide.

Autoritatea a retras produsele de la comercializare, în urma suspiciunii că sunt neconforme.

„Vă informăm că societatea Carrefour România a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a depășirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide: Chlorpyrifos, Carbendazim,Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin”, transmite ANSVSA.

Mai mult, Autoritatea transmite consumatorilor să evite consumul acestui produs, să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în magazine. În plus, retailerul va returna banii pe care clienții i-au dat pentru produs, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

De asemenea, și Penny retrage de la comercializare două sortimente de înghețată, tortul de înghețată cu vanilie și tiramisu și înghețata Happy cu aromă de pepene galben.

Din grijă față de consumatori, Rewe România recomandă clienților care au achiziționat produsele mentionate mai sus sa NU le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin Penny. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, anunță ANSVSA.

Citeste si:
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 

Penny este conceptul grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de trei centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău. În prezent, rețeaua Penny în România este alcătuită din 283 de magazine la nivel național și o echipă formată din peste 5.300 de angajați.

Carrefour România are peste 360 de magazine din țară.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ANSVSA retrage de la comercializare mai multe produse Carrefour și Penny, pentru depășirea limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide