Lectură de 2 minute

11 Nov 2021 - Știri și Noutăți

ANPC ridică sancțiunea suspendării site-ului Altex după reducerile false de Black Friday

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a constatat că retailerul electro-IT Altex a corectarea abaterilor și a ridicat sancțiunea complementară de suspendare a activității. Retailerul a refăcut semnalizarea pentru unele produse care aveau promoții false pe site-urile altex.ro și mediagalaxy.ro și ȋși va desfășura ȋn mod normal activitatea online, cât și pe cea din magazine ȋn ziua de Black Friday.

Compania a plătit cele două amenzi contravenționale emise de ANPC, pentru altex.ro, respectiv mediagalaxy.ro, în valoare de 50.000 de lei.

,,Ne cerem scuze tuturor clienților pentru erorile comise, le-am remediat imediat cum ne-au fost sesizate. Pe cei care au fost afectați de aceste erori ȋi rugăm să ne contacteze la numărul de telefon 021.9196 și vor primi tot suportul necesar. Ȋi asigurăm că vom investi ȋn perfecționarea proceselor și sistemelor, astfel ȋncât să le oferim, ȋn continuare, cele mai mici prețuri din România și cea mai bună experiență de cumpărare”, a declarat Andreea Nucă, director customer service Altex România.

Pe 12 noiembrie, ȋn ziua de Black Friday, toate magazinele Altex și Media Galaxy vor avea un program special, vor deschide de la ora 7:00 dimineața.

În data de 9 noiembrie 2021, prin acesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că Altex promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus). Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site.

Retailerul electro-IT Altex a început miercuri, 27 octombrie, campania de Black Friday, care durează patru săptămâni, până pe 24 noiembrie. Retailerul anunța că a pregătit reduceri de până la 60% pentru mii de produse din categorii precum IT, comunicații, gaming, electrocasnice, ȋncălzire, auto, bricolaj, iluminat, electrice, bucătărie, curățenie și igienă, jucării, produse pentru copii, sport, mobilă etc, în magazinele din toată țara și online, pe altex.ro și mediagalaxy.ro.

Altex are peste 125 de magazine deschise în țară.

Citeste si:
Electronice care nu mai poluează mediul?! Ce sunt Papertronics
Electronice care nu mai poluează mediul?! Ce sunt Papertronics
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ANPC ridică sancțiunea suspendării site-ului Altex după reducerile false de Black Friday