Lectură de 2 minute

06 Jan 2023 - Știri și Noutăți

ANPC, în vizită la restaurantele din Piața Alba Iulia: amenzi de peste 100.000 de lei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a verificat modul în care respectă prevederile legale în domeniu 15 operatori economici care își desfășoară activitatea în zona comercială Piața Alba Iulia (Bulevardul Decebal, Bulevardul Burebista), din Capitală, în domeniul alimentației publice. Acțiunile s-au desfășurat în cadrul programului Academia Comisarilor – care vizează specializarea prin acțiuni tematice dedicate, a celor mai tineri comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Sursa foto: ANPC

În urma acțiunilor de control efectuate, au fost aplicate diferite sancțiuni, după cum urmează:

  • amenzi contraventionale în valoare totală de 120.000 lei
  • 6 avertismente
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru 5 operatori economici.

Operatorii economici sancționați au fost:

  • RTH Premium Services S.R.L. (Restaurant ZEZ)
  • Delicatese Decebal VIP S.R.L. (XO Lounge)
  • Kamberoglu S.R.L (Restaurant Cigeristan)
  • Lollypop Bar S.R.L. (Restaurant Lollypop)
  • Pad Thai Asia S.R.L. (Restaurant Pad Thai)
  • Galex Impex S.R.L. (Cofetăria Casa Lica)
  • Calitatea S.R.L. (Pink Cafe&Lounge)
  • Loka Lounge SRL (Restaurant Loka)
  • Plus Trans Internațional S.R.L. (Restaurant TRAFFIC)
  • Duman Oriental Business S.R.L (Restaurant Duman)
  • Diversity Store S.R.L (Restaurant TRESS LOUNGE)
  • Gatto Cafe Srl(Restaurant Gatto Lounge)
  • Anuka Caffe S.R.L. (Restaurant Mon Chere)
  • Arogant Lounge S.R.L. (Restaurant Arogant)

Ce nereguli au fost identificate

Abaterile constatate de comisarii CRPCR București-Ilfov au fost:

  • utilizarea la preparare a unor produse cu data durabilității minimala depășită
  • folosirea unor materii prime și produse finite congelate și refrigerate fără elemente de identificare sau cu ambalate cu dublă etichetare
  • ingredientele alergene menționate în lista meniu nu sunt evidențiate distinct la fiecare preparat individual, în unele cazuri, chiar lipsa menționării lor
  • unele ingrediente din listele meniu sunt înlocuite, în preparate, în realitate, cu produse de o calitatea inferioară
  • folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu rugină, chedere rupte, cu ventilatoare cu acumulări de praf
  • folosirea unor agregate de bucătărie (hotă/plită etc.) cu grăsime arsă
  • folosirea bureților de sârmă și a ustensilor de bucătărie depreciate, rupte
  • schimbarea stării termice a produselor si preparatelor, care sunt depozitate la temperaturi de -18 grade C, deși conform mențiunilor de pe etichetă condițiile de păstrare sunt prevăzute la 0-4 grade C sau depozitarea unor preparate calde în agregate frigorifice
  • existența peretilor cu plăci de faianță crăpate sau lipsă a tavanului neigienizat, cu praf, pânze de păianjen, pete de fum, iar la nivelul tubulaturii, cu praf și grăsime, a pavimentului cu acumulare de impurități
  • expunerea spre vânzare către consumatorul final a unor preparate care nu au menționat faptul ca provin din produs congelat
  • colectarea reziduală realizată în recipiente de plastic fără capac.

Retail jobs

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ANPC, în vizită la restaurantele din Piața Alba Iulia: amenzi de peste 100.000 de lei