Lectură de un minut

22 Dec 2022 - Știri și Noutăți

ANPC, în vizită la Miele. Ce nereguli au fost semnalate și ce amendă a primit retailerul

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov a realizat o acțiune de control, ca urmare a unei reclamații primite, care sesiza diverse nereguli la modul de comercializare al SC MIELE APPLIANCES SRL. 
 

Sursa foto: Miele

Ca urmare a verificărilor, comisarii CRPC București-Ilfov au constatat că se confirmă aspectele menționate în sesizare. Mai exact, informațiile de utilizare ale electrocasnicelor comercializate nu erau traduse în limba română, pe etichetele de produs, același lucru fiind valabil și în cazul accesoriilor pentru produse, a detergenților și soluțiilor de curățare a aparatelor.

O altă abatere de la legislația în vigoare era faptul că oferta de vânzare cu preț redus, din cadrul magazinelor, afișa o valoare a procentului de discount mai mare decât suma reprezentând prețul redus.

Ca atare, comisarii CRPC București-Ilfov au aplicat următoarele sancțiuni:

  • 3 amenzi contravenționale în valoare de 52.000 lei
  • oprirea temporară de la comercializare a produselor cu abateri de etichetare,
  • interzicerea punerii la dispoziție a articolelor electrocasnice care înregistrau deficiențe de informare a consumatorilor
  • propunerea emiterii deciziei de încetare a practicii incorecte.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ANPC, în vizită la Miele. Ce nereguli au fost semnalate și ce amendă a primit retailerul