Pe lângă amenzi, comisarii au aplicat patru măsuri de oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor și o propunere de închidere temporară a unității pentru o perioadă de până la șase luni.
Dintre cele mai importante nereguli, menționăm:
-
Comercializarea unor produse depistate fără termene de valabilitate afișate pe etichetă
-
Comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită
-
Folosirea, în procesul tehnologic de preparare, a unor tăvi și cuptoare neigienizate corespunzător și a unor ingrediente cu termen expirat
-
Utilizarea unor cântare neverificate metrologic
-
Comercializarea unor produse de cofetărie fără elemente de informare-caracterizare
-
Comercializarea unor produse de cofetărie preambalate, cu ambalaj deteriorate
Citeste si:ANPC, sfaturi pentru românii care cumpără peşte: Nu achiziționați produse cu suprafață lipicioasă
-
Depozitarea necorespunzătoare, pe paviment, a cutiilor cu produse
-
Depozitarea produselor în recipiente improprii (crème în găleți de plastic, refolosite)
-
Utilizarea unor spații de depozitare neigienizate
-
Folosirea unor vitrine frigorifice de expunere la vânzare neigienizate
-
Lipsa informațiilor referitoare la alergeni, premixuri folosite sau data expirării de pe etichetă
-
Deficiențe ale modului de etichetare al cozonacilor, respectiv nu erau mentionate condițiile de păstrare/ depozitare sau gramajul produsului
-
Comercializarea unor produse cu stare termică schimbată
-
Nerespectarea condițiilor de păstrare pentru cozonac și pâine
-
Prezența, pe aparatele de ventilare a aerului, a unei cantități masive de praf pe paletele ventilatoarelor, scurgeri
-
Existența pavimentului deteriorat
-
Nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare indicate de producător
-
Existența, în spațiul de producție propriu-zis, a unor insecte (furnici, larve, fluturi)
-
Lipsa documentelor justificative pentru prezența mărfii la vânzare