Lectură de 2 minute

24 Nov 2022 - Știri și Noutăți

ANPC a închis temporar un restaurant și o pizzerie din București. Ce nereguli au fost găsite

Cristina Marin

Abonează-te pe  

În cadrul programului Academia Comisarilor – care vizează specializarea prin acțiuni tematice dedicate, a celor mai tineri comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) – două restaurante bucureștene au fost controlate pentru a se verifica modul în care își desfășoară activitatea comercială, în raport cu exigențele privind drepturile consumatorilor, impuse de lege.

Sursa foto: ANPC

În urma controlului realizat la Pizza Bonita (SC Matteo Grup SRL), din cadrul mall-ului Park Lake din București, și la restaurantul AZR Lebanese (S.C. Sefrina SRL), din sectorul 2 al Capitalei, echipa de comisari a aplicat, pentru neregulile constatate, următoarele sancțiuni contravenționale:

  • amenzi în valoare de 50.000 lei,
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, pentru ambele unități, până la remedierea deficiențelor.

Ce abateri au fost constatate

Abaterile constatate au fost:

  • schimbarea stării termice a produselor alimentare (produse alimentare refrigerate regăsite în congelator);
  • comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare;
  • comercialziarea unor produse alimentare cu modificari organoleptice (zone cu mucegai, miros înțepător nespecific);
  • comercializarea unor produse alimentare aflate în afara datei limită de consum;
  • prezența insectelor moarte (gândaci) în interiorul frigiderului vertical;
  • utilizarea unor tocatoare cu grad avansat de uzură;
  • folosirea unor spații de depozitare necorespunzătoare;
  • existența, în zona de desfășurare a procesului tehnologic, a unor echipamente cu chedere depreciate fizic (rupte) cu acumulare de impurități macroscopice, grătare cu exfoliere de vopsea, cu puncte de rugină;
  • folosirea unor hote cu acumulare de fum în strat gros, la fantele de aerisire, acumulare de impurități de culoare neagră, grăsime;
  • existența pavimentului murdar cu strat grosier de impurități, rastele/rafturi de depozitare murdare, cu impurități de culoare neagră, cu acumulare de impurități în strat grosier;
  • utilizarea unor vitrine frigorifice cu acumulare de gheață, lichid mucilaginos înghețat, puncte de rugină, cu chedere rupte;
  • folosirea unor tăvi și ustensile de bucătărie neigienizate, cu acumulare evidentă de materie organică;
  • folosirea unor ingrediente și a unor preparate culinare fără elemente de identificare și caracterizare;
  • lipsa menționării în meniul de prezentare a produselor cu proveniența din produse congelate, precum și prezenta alergenilor.

Retail jobs

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ANPC a închis temporar un restaurant și o pizzerie din București. Ce nereguli au fost găsite