Lectură de un minut

13 Oct 2021 - Știri și Noutăți

ANPC a descoperit oțet falsificat în Carrefour, Penny, Kaufland, Auchan și Cora

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a retras de la vânzare 11.000 de litri de oțet falsificat din marile lanțuri de retail Carrefour, Penny, Kaufland, Auchan și Cora din bucurești și Ilfov. Au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 20.000 de lei, potrivit ANPC.

''În acest sens, controalele s-au desfășurat cu prelevări de eșantioane de oțet aflate la comercializare, care au fost analizate în laboratoare. În urma rapoartelor analitice ale acestor probe, realizate la laboratoare omologate din România, precum și ca urmare a analizarii contraprobelor la laboratoare din Uniunea Europeană, s-a constatat că unele dintre eșantioanele prelevate din oțetul existent la comercializare pe piața din România, despre care se declara pe etichetă că provine din vin, mere sau vișine, este, de fapt, un produs obtinut dintr-o materie prima preponderenta diferita de cea declarata in denumirea produsului'', precizează ANPC.

Astfel, s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru toate celelalte loturi de produse de același tip, aflate la comercializare, cu suspiciunea de neconformiatte, până când operatorii economici o să dovedească conformitatea acestora prin buletine de analiză.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a înaintat rezultatele acestor analize către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în scopul realizării unei notificări în sistemul de alertă alimentară a Uniunii Europene pentru aceste produse, și continuă acțiunile de verificare pe tema acestui produs.

Retail jobs

Sursa foto: Unsplash

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ANPC a descoperit oțet falsificat în Carrefour, Penny, Kaufland, Auchan și Cora