Lectură de un minut

23 Dec 2021 - Știri și Noutăți

ANPC a amendat Lidl pentru că vinde bijuterii din argint fără să dețină autorizație

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Lidl a fost amendat cu 272.000 de lei de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pentru că vinde bijuterii din argint fără să dețină autorizație.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) se află, de câteva zile, într-o campanie de control, la nivelul întregii țări, care vizează comercializarea, în cadrul magazinelor Lidl, a unor seturi de bijuterii din argint.

„Dat fiind că lanțul de magazine nu deține autorizație pentru comercializare a produselor din metale prețioase, furnizată, pe teritoriul României, conform legii, de ANPC, echipele de control, însoțite de specialiști ai Direcției de Metale Prețioase, din cadrul instituției au procedat la identificarea, confiscarea sau indisponibilizarea produselor din argint și depunerea acestora la Trezoreria locală. În urma unei sesizări realizată de ANPC către Serviciul de Investigare al Criminalității Economice (SICE), din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, să fie confiscate și sumele obținute de operatorul economic, în urma vânzării acestor produse”, se arată într-o postare a autorității publicată pe Facebook.

Astfel, până în acest moment, la nivel national, au fost controlate 63 de magazine Lidl, unde au fost identificate 619 seturi de bijuterii de argint, care, în majoritate au fost deja depuse la Trezorerie, în urma confiscării, foarte puține dintre acestea fiind deja vândute.

Comisarii ANPC au sancționat și cu amendă Lidl, fiind aplicate, până acum, 36 de astfel de sancțiuni contravenționale, în valoare de 272.000 lei.

Acțiunea de verificare, în acest caz, este în derulare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ANPC a amendat Lidl pentru că vinde bijuterii din argint fără să dețină autorizație