Lectură de un minut

28 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Annabella Fabrica de Conserve Râureni, deținută de familia Mutu, vrea să cumpere Fabka Group

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Annabella Fabrica de Conserve Râureni, companie care face parte din grupul Annabella, deținut de familia Mutu din Vâlcea, vrea să cumpere fabrica de prelucrare și conservare a fructelor și legumelor Fabka Group, anunță Consiliul Concurenței, care a autorizat tranzacția.

Annabella Fabrica de Conserve Râureni are drept obiect principal de activitate prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor.

Fabka Group S.RL. desfășoară, în principal, de activități în domeniul prelucrării și conservării fructelor și legumelor.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Annabella, o rețea de 98 de magazine răspândite preponderent în județul Vâlcea, ocupă al doilea loc în clasamentul retailerilor locali, cu afaceri care au crescut cu 9% în perioada de criză sanitară, ajungând la 346,4 milioane de lei. Profitul s-a diminuat ușor pentru compania controlată de familia Mutu, dar numărul angajaților a crescut cu 23, apropiindu-se de pragul de 1.000.

Compania Annabella, fondată în 1994, operează mai multe formate de magazine: hipermarketul Annabella A-Z, supermarketul Annabella, magazinul de proximitate Annabella Zilnic și Annabella Fresh pentru produse proaspete. În magazinele Annabella se regăsește brandul românesc de conserve și dulcețuri Râureni, deținut tot de familia Mutu. În ultimii ani, retailerul a dezvoltat și extins portofoliul de produse sub marca proprie Annabella Zilnic.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Annabella Fabrica de Conserve Râureni, deținută de familia Mutu, vrea să cumpere Fabka Group