Lectură de un minut

26 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Animax și MaxiPet au fost vândute de fondul de investiții The Rohatyn Group către firma de private equity A&M Capital Europe

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

The Rohatyn Group (TRG) a vândut Pet Network, rețeaua omni-channel de produse și servicii pentru animale de companie, care operează în Europa de Sud-Est prin mai multe branduri prezente în România, Croația, Slovenia, Serbia și Bulgaria, către firma de private equity A&M Capital Europe. Finalizarea tranzacției este estimată pentru al treilea trimestru al anului 2021, potrivit unui comunicat emis de Deloitte.

Pet Network este prezentă în România prin brandurile Animax și MaxiPet. Rețeaua a fost creată în 2018, după ce TRG a achiziționat și a fuzionat trei businessuri în domeniul produselor și serviciilor pentru animale de companie prezente în sud-estul Europei. Cel mai vechi dintre acestea este Pet Centar, care și-a inaugurat primul magazin în Croația în 1999, iar apoi s-a extins în Serbia și România.

Celelalte două companii preluate de TRG în 2018 sunt Animax, care operează în România, fondată de Cristian Ludovic Pop, și Mr. Pet, care operează în Slovenia. În ultimul an, Pet Network s-a extins și în Bulgaria, iar acum deține peste 150 de magazine în cinci țări, mai multe canale de comerț electronic și servicii complementare, precum farmacii veterinare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Animax și MaxiPet au fost vândute de fondul de investiții The Rohatyn Group către firma de private equity A&M Capital Europe