Lectură de 2 minute

14 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Angajații, responsabili pentru 40% din furturile din magazine

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Angajații din magazinele britanice sunt responsabili pentru circa 40% din valoarea furturilor, potrivit unui studiu realizat de Retail Economics și Thruvision. 

Sursa foto: Shutterstock

Personalul care lucrează în centrele de distribuție și în magazine este responsabil pentru pierderi de 3,2 miliarde de lire sterline. Valoarea furturilor este prognozată să coste retailerii britanici 7,9 miliarde de lire sterline în acest an, în total, conform rapoartelor companiei de consultanță economică, notează retailgazette.co.uk.

Raportul a arătat că aproape 43% din totalul furturilor comise de angajați provin din centrele de distribuție, iar două treimi dintre comercianții cu amănuntul intervievați au considerat că, în ultimul deceniu, oportunitatea de a comite infracțiuni în depozite s-a accelerat.

Românii fură mai mult din magazine față de anul trecut

Dacă în Marea Britanie angajații sunt bănuiți că sunt vinovați de circa 40% din totalul furturilor, în țara noastră, furtul din magazine comis de clienți a sporit în comparație cu anul trecut.

Retailul este una dintre industriile cele mai expuse, iar comercianții pierd anual miliarde de euro. În acest sens, reprezentanții Carrefour spun că, față de 2021, pierderile materiale au înregistrat un trend ascendent de pâna la 78%.

În perioada ianuarie-martie 2023, tentativele de furt din magazinele Carrefour s-au dublat față de 2022 și au crescut cu 90% fața de aceeași perioadă în 2021.

„Ne confruntăm zilnic cu tentative de furt, în special la nivelul produselor alimentare, băuturi alcoolice, dar și la produsele destinate casei, produse electrocasnice sau chiar jucării. La nivel de regiune, cele mai multe furturi sunt in București, unde avem și cel mai mare număr de magazine, și unde sunt vizate preponderent produsele revandabile”, au declarat reprezentanții Carrefour, la solicitarea retail.ro.

Citeste si:
IT-ul și retailul, domeniile care își răsplătesc angajații cu experiențe de la Complice.ro. Care sunt cele mai căutate pachete
IT-ul și retailul, domeniile care își răsplătesc angajații cu experiențe de la Complice.ro. Care sunt cele mai căutate pachete
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Angajații, responsabili pentru 40% din furturile din magazine