Lectură de 2 minute

02 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Angajații Brico Dépôt organizează o strângere de fonduri pentru refugiații din Ucraina

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Brico Dépôt și angajații companiei desfășoară în prezent o serie de acțiuni pentru sprijinirea refugiaților ucrainieni, cu susținere din partea voluntarilor și în parteneriat cu asociații non-guvernamentale de la nivel local.

Pe plan local, angajații Brico Dépôt s-au mobilizat pentru a veni în ajutorul familiilor din Ucraina, implicându-se ca voluntari în orașele din apropierea punctelor de trecere a frontierei.

De asemenea, a fost organizată o strângere de fonduri de către angajații Brico Dépôt în contul Fundației companiei. Fondurile vor fi redirecționate către Fundația Umanitară Nord 2001 – „Sânge pentru România”, care acordă ajutor pentru refugiații care așteaptă la frontieră, dar și pentru a răspunde solicitărilor urgente venite din partea altor organizații non-guvernamentale. Toate sumele donate de angajați vor fi dublate de către Brico Dépôt, pentru a veni în sprijinul unui număr cât mai mare de beneficiari.

Brico Dépôt susține financiar mai multe asociații non-guvernamentale de la nivel local, în eforturile lor de a sprijini refugiații ucrainieni și de a acorda asistență umanitară acestor persoane vulnerabile. Împreună cu Kingfisher, grupul din care face parte, Brico Dépôt susține financiar Crucea Roșie; Fundația FARA, care acordă ajutor în centrele de tranzit din Suceava și Vama Siret, unde potrivit estimărilor vor intra în țară un număr de 5.000 de copii și bebeluși, respectiv 200 de adulți; Fundația Umanitară Nord 2001 „Sânge pentru România”, care strânge donații materiale pentru Comandamentul de Urgență și le va direcționa către Cernăuți și refugiații aflați în așteptare la vama din Ucraina.

Retail jobs

Brico Depôt România, parte din grupul Kingfisher, a intrat pe piața din România în 2013, după achiziția lanțului de magazine Bricostore. În urma achiziției Praktiker din 2017, Brico Depôt devine al doilea jucător de pe piața DIY din România, cu 35 de magazine și peste 2.600 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Angajații Brico Dépôt organizează o strângere de fonduri pentru refugiații din Ucraina