Lectură de un minut

11 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Andreea Lica devine noul business manager al cramei Pandora Cotești 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Andreea Lica se alătură din această lună echipei manageriale de la crama Pandora Cotești, după 20 de ani de experiență în marketing și publicitate. În ultimii opt ani, a activat în industria vinului, în calitate de marketing manager pentru Viticola Sarica Niculițel și apoi pentru Domeniile Averești.

Sursa foto: Crama Pandora

Andreea Lica este și deținătoarea unui master în tehnologii performante, marketing și management vitivinicol, obținut în cadrul UASMV.

De asemenea, crama nouă Pandora Cotești va fi inaugurată în curând, conacul se află în plin proces de restaurare.

Cele 45 de ha, dintre care 10 ha proaspăt replantate, sunt cultivate cu soiuri autohtone precum Șarbă, Plăvaie, Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale, au reușit să producă vinuri care să se impună în concursuri internaționale.

Cu o istorie a culturii viței de vie care se pierde în negura vremii, bogăția vinurilor din zona Focșani este menționată încă din sec. al XVII-lea, într-un manuscris descoperit de N. Iorga la Napoli. Construită pe vechea podgorie care a aparținut boierului Nicolau, Crama Pandora, deținută în prezent de omul de afaceri Doru Simiz, a cunoscut o ascensiune rapidă, mai ales după venirea talentatului oenolog Florin Manoliu, în 2020.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Andreea Lica devine noul business manager al cramei Pandora Cotești