Lectură de 2 minute

29 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Ancuța Sarca, designerul român care o încalță pe Kim Kardashian, a lansat prima colecție de ghete de fotbal cu toc 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Ancuta Sarca, designerul român stabilit la Londra, oferă în mod constant noi abordări pe scena modei britanice. Recunoscută la nivel mondial pentru combinațiile sale de pantofi de sport cu tocuri, creațiile sale au pășit în atenția criticilor în timpul sezonului primăvară/vară 2020 la London Fashion Week.

 

Sursa foto: Facebook / Ancuta Sarca

Acum, Sarca este un nume cunoscut în moda din Marea Britanie - mai ales de când a fost inclusă în programul BFC NEWGEN al Consiliului Britanic al Modei - iar designerul de origine română continuă să impresioneze cu noi teasere ale unor combinații colaborative de tocuri-pantofi-șosete de fotbal cu Nike, relatează Hypebeast.com.

Având în vedere că se pune din ce în ce mai mult accentul pe durabilitate în design, reciclarea continuă să fie acceptată ca o nouă practică care dă o nouă viață produselor mai vechi.

Aceeași practică se află în centrul a tot ceea ce face Ancuta Sarca, iar noua sa colecție în ediție limitată, de încălțăminte hibridă de firmă, combină pantofii clasici de sport și tocurile delicate, făcând referire la unele dintre cele mai emblematice ghete de fotbal Nike care au fost vreodată implicate în acest sport.

În ultimele 8 luni am colectat 100 de perechi de ghete Nike nedorite, pe care le-am transformat în pantofi cu toc. Fiecare pereche este singulară, așa că nu există nicio pereche la fel. Colecția se vinde în magazinele Browns din Londra și, de asemenea, pe internet.

Ancuța Sarca

Și, în timp ce Sarca a creat anterior modele personalizate pentru Cher, Kim Kardashian și Rosalía, acest ultim lot de imagini - preluate direct de pe pagina oficială de Instagram a lui Sarca - prezintă o selecție de pantofi cu toc care au fost creați pentru Rihanna în ianuarie.

Citeste si:
Vești bune pentru microbiști: produsele echipei naționale disponibile acum și în Aeroportul Otopeni, în magazinele Lagardère Travel
Vești bune pentru microbiști: produsele echipei naționale disponibile acum și în Aeroportul Otopeni, în magazinele Lagardère Travel

Colaborare cu Nike a început în 2022, în mod oficial, pentru o colecție inspirată din sporturile cu motor. Fiecare pereche a fost denumită după o mașină sport, Ferrari roșu sau Lamborghini negru.

De asemenea, 2022 i-a adus româncei o nominalizare la premiile Andam Fashion Show, din Franța. Sarca a făcut masteratul la Cluj-Napoca, iar în timpul studiilor a fost de două ori pentru stagii de practică la Londra, țară în care locuiește și în prezent.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ancuța Sarca, designerul român care o încalță pe Kim Kardashian, a lansat prima colecție de ghete de fotbal cu toc