Lectură de 3 minute

20 Jul 2022 - Știri și Noutăți

Anca Simionescu, noul director general al Niro Investment Group

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Niro Investment Group, unul dintre principalele grupuri de afaceri din România, înființat în anul 1993 și specializat în investiții și administrarea activelor imobiliare, anunță numirea Ancăi Simionescu în funcția de Director General, cu rolul de a coordona și dezvolta proiectele de investiții ale grupului pe plan local și internațional.

Cu o experiență de peste 15 ani pe piața investițiilor imobiliare comerciale și rezidențiale, managementul activelor și dezvoltarea afacerilor, Anca Simionescu este absolventă a Facultății de Robotică a Universității Politehnice din București și deține un masterat în același domeniu la Universitatea din Osaka, precum și un MBA în fuziuni și achiziții imobiliare de la Harvard School of Business.

Anca Simionescu a coordonat cu succes proiecte imobiliare de referință din București, în calitate de membru în echipele manageriale ale unor companii precum Skanska România, Forte Partners și Lion's Head.

La începutul carierei sale, Anca Simionescu a făcut parte din echipa Niro Investment Group, coordonând dezvoltarea Central Residential Park, primul proiect imobiliar rezidenţial de tip condominiu din România și un simbol al Bucureştiului modern.

„Sunt încântată să revin în echipa Niro Investment Group și să îmi aduc contribuția la consolidarea etapei de dezvoltare în care Grupul a pășit recent, odată cu diversificarea activităților și extinderea investițiilor atât în țară, cât și în afara granițelor României. Datorită proiectelor îndrăznețe dezvoltate timp de trei decenii, activitatea Niro Investment Group a devenit sinonimă cu succesul antreprenorial. De aceea, voi utiliza fiecare oportunitate pentru a mă asigura că vom menține standardele de exigență la același nivel ridicat și în această nouă etapă de transformare prin care trece compania”, a declarat Anca Simionescu, Director General al Niro Investment Group.

Din noua poziție, Anca Simionescu este responsabilă de conturarea, implementarea și dezvoltarea strategiei Niro Investment Group pe piața locală și internațională, precum și de identificarea de noi oportunități de afaceri și zone de expansiune pentru activitatea Grupului.

Niro Investment Group se află în acest moment într-o nouă etapă de evoluție, care include și extinderea pe piețele internaționale. Prima investiţie internaţională majoră a Grupului este dezvoltarea unui resort de lux în Insulele Maldive. Acesta completează proiectele de anvergură aflate deja în derulare în România, precum Corinthia Grand Hotel Boulevard Bucharest sau Swissôtel Bucharest, două branduri hoteliere premium aduse în premieră în România de Niro Investment Group.

Cu o experiență de 30 de ani în investiții, dezvoltarea și managementul proprietăților imobiliare, Niro Investment Group deține un portofoliu de proiecte care însumează 500.000 mp construiți și investiții în valoare de peste 400 de milioane de euro. Printre proiectele dezvoltate și administrate de Niro Investment Group se află cel mai mare hub comercial din sud-estul Europei - Dragonul Roșu, clădiri de birouri, proiecte rezidențiale și hoteluri.

Despre Niro Investment Group

NIRO Investment Group este un grup românesc cu capital integral privat, cu aproape 30 de ani de experiență în domeniul investițiilor, dezvoltării și managementului activelor. Grupul, care acționează ca dezvoltator de afaceri, investitor, antreprenor general și manager de infrastructură, are un portofoliu de proiecte dezvoltate care totalizează o suprafaţă de 500.000 de metri pătrați construiți, printre care se numără cel mai mare hub comercial din Europa de Est - centrul comercial și logistic Dragonul Roşu, clădiri de birouri, proiecte rezidențiale și hoteluri.

Compania și-a consolidat investițiile în industria ospitalității anunțând trei proiecte de anvergură: redeschiderea Grand Hotel du Boulevard, clădire simbol a Bucureștiului, sub marca internațională de lux Corinthia, construcția unui nou hotel premium în București, situat pe Bd. Expoziției, sub brandul Swissôtel al celui mai mare operator hotelier european Accor, precum și construcția unui resort de lux în Maldive, acesta fiind și primul proiect internațional al grupului.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Anca Simionescu, noul director general al Niro Investment Group